Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Modern Warfare II

Activision siktar på att släppa tre Call of Duty-titlar i år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att Call of Duty: Modern Warfare II har fått ett releasedatum, 28:e oktober vet vi sedan tidigare men nu ser det ut som om att både Call of Duty: Warzone 2 och Call of Duty: Warzone Mobile kommer att släppas i år. Warzone 2 har visserligen tidigare varit uppe på tapeten men den totala tystnad som har rått från Activision har fått många att tro att det inte kommer att bli något. Den senaste kvartalsrapporten visar dock annorlunda. Där framkommer det nämligen att release planeras i år. Både Modern Warfare II och Warzone 2 kommer att använda sig av Ricochet Anti-Cheat för att stoppa fuskare och de kommer också att bygga på en helt ny spelmotor och i och med Warzone 2 så återvänder franchisen till Steam. Spelet uppges också vara den mest ambitiösa titeln i hela serien.

Men det räcker ju inte där. Enligt rapporten så planerar man även att släppa mobilversionen som utannonserades i mars. Spelet är redan i utvecklingsstadiet men så mycket mer information än så finns det inte att tillgå, mer än att det är av yttersta vikt för Activision att få ut spelet så fort som möjligt då mobilplattformen är den snabbast växande marknaden just nu. Då oro har uttryckts om att de inte skulle ha resurser nog för att klara av tre releaser mer eller mindre samtidigt så berättar man att det är tre olika team, som i sin tur har tillräckligt med resurser och tid för att förbereda sig för varje enskilt släpp och att det inte finns någon anledning till oro. Det framgår också att de har en långsiktig plan för att kunna fokusera på support av befintliga titlar utan att utvecklingen av nya spel blir lidande. De lägger också stor vikt vid att det de kallar premiuminnehåll. Att man skall fortsätta utveckla nytt premiuminnehåll som planeras för 2023 och framåt. Exakt vad detta innebär framgår dock inte men man kan ju tänka sig att Acitvision syftar på expansioner och nytt innehåll till befintliga titlar i stället för att släppa ett nytt Call of Duty varje år

Som alltid får man ta den här typen av prognoser med en nypa salt. Mycket kan ske på vägen men ambitionen verkar ändå vara att samtliga tre spel skall ut på marknaden i år.

Call of Duty: Modern Warfare II

Relaterade texter



Loading next content