LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      nyheter
      Call of Duty: Vanguard

      Activision drar tillbaka skinnet och skäms

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      För en dryg vecka sedan visade Activision upp Floofy Fury-skinnet till Call of Duty: Vanguard och många dog omgående sötdöden. Det var den fluffigaste krigaren i mannaminne men det dröjde inte länge innan man fick rejält på pälsen. Det visade sig nämligen att designen med stor sannolikhet var plagierad och illustratören Sail Lin presenterade också bildbevis på att han designade skinnet för över två år sen och att han inte kontaktats av Activision eller fått någon slags ersättning för att det nu används i Call of Duty.

      Call of Duty: Vanguard
      Sail Lins två år gamla original

      Likheterna är slående och det går inte att skylla på någon slump. I princip allt är plagierat, inklusive klädseln. Originalet är en del av en serie kring antropomorfiska djur som soldater. Det fanns förstås inget annat för Activision än att erkänna att de helt enkelt stulit designen och nu erkänner man att det har skett ett misstag och skinnet är nu helt borttaget från både spel och hemsida. De ber också om ursäkt och säger att de har den största respekten för kreativitet och skapande men att det har brustit här. De benämner det inträffade som ett "felsteg" och hävdar att det tråkigt nog har skett ett misstag på vägen. Någon ersättning till Sail Lin verkar dock inte betalas ut, det har i alla fall inte kommunicerats ut offentligt men designen är nu åter i sin rättmätiga ägares händer och det är väl det viktigaste.

      Relaterade texter



      Loading next content