Svenska
Gamereactor
nyheter

Black Adam är ingen klassisk origin-story

Till skillnad från andra superhjältefilmer kommer hi kastas rakt in i hetluften utan att gå igenom ursprunget, vilket annars är typiskt för genren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Black Adam har premiär den 21 oktober, och vi vet redan att det här inte kommer att vara den typ av superhjältehistoria vi är vana vid. Black Adam (spelad av Dwayne Johnson) är nämligen inte någon god kille utan gör saker på sitt eget sätt och suddar samtidigt ut den tunna gränsen mellan gott och ont.

Men det visar sig att detta inte är det enda som skiljer Black Adam från genren, eftersom det inte heller kommer att vara en så kallad origin-historia, trots att det är den första filmen i vad som är planerat att bli en hel serie. Det betyder att vi inte får den typiska berättelsen om hur någon får sina krafter, hur de kämpar för att förstå sina nya förmågor och hur de försöker dölja sina hemligheter för sina närmaste vänner och familj.

Regissören Jaume Collet-Serra förklarar mer om detta i en intervju med Vanity Fair:

"It's not your typical superhero movie where a guy wants to be a superhero and gets the powers, and then you spend 50 minutes trying to figure out how the powers work. This is a movie where you introduce Black Adam right away, and then throughout the movie you slowly peel back the onion and reveal what happened."

Låter det här som rätt sätt att göra det på, eller hade du hellre föredragit en vanlig ursprungshistoria först för att introducera Black Adam ordentligt?

Vi påminner även om att Black Adam dessutom är på väg till MultiVersus, även om vi ännu inte vet exakt när han dyker upp.

Black Adam är ingen klassisk origin-story


Loading next content