Svenska
Gamereactor
nyheter

Wii-uttalande ursäktas

David Jaffe fortfarande kritisk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Laurent Fischer som är marknadsdirektör på Nintendo Europe uttalade sig för en kort tid sedan om en eventuell hårddisk till Wii och han menade att de enda som skulle efterfråga detta antingen var nördar eller otaku's (som i Japan, där uttrycket kommer ifrån, förknippas med att vara exempelvis asocial till följd av sin besatthet för diverse populärkultur). Rätt klumpigt uttalande kan tyckas i synnerhet med tanke på den position han har och det område han arbetar inom.

Hagelskuren av kritiken lät såklart inte vänta på sig och utöver den riktad från gemene spelare gick God of War-skaparen David Jaffe i närmast attack mot både Nintendo och Fischer i sin blogg. Till att börja med menar han att Nintendo borde skämmas om det på något sätt representerar deras syn på saken. Sedan fortsätter han med att konstatera att personen som gjort uttalandet saknar insikt i vad spel handlar om och bara försöker flirta med "mainstream"-konsumenterna och glömmer bort vilka konsumenter som varit med från första början.

Möjligtvis är stormen över nu när Fischer bett om ursäkt för att hans kommentar gjort folk upprörda:

"I have huge respect for those who, like me, share a common passion for Nintendo and want to make it clear that I would never use and I didn't use this terminology in such a context or way to cause offence.

"I regret that this misunderstanding has created such offence and disappointment within the community."

Huruvida man skrattar eller gråter åt denna cirkus eller inte låter vi vara osagt, men att Jaffe av någon anledning kallar Fischer för kvinna flera gånger i sin blogg gör inte saken sämre. Som ni ser nedan är nämligen Fischer högst manlig.

Wii-uttalande ursäktas


Loading next content