Svenska
Gamereactor
nyheter
Little Big Planet

Little Big Planet modereras

Banor raderas till höger och vänster

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att kreativiteten i Media Molecules underbara Little Big Planet till Playstation 3 flödar är inte direkt någon överraskning. Däremot kommer det naturligtvis in en helt annan aspekt när spelarna själva får möjlighet att göra sina egna skapelser. Detta innebär att spelet modereras en hel del och många banor har helt tagits bort på grund av sitt innehåll. Då handlar det inte om censur i stil med vad utvecklarna själva tvingade fram genom en upprörande sångtext som även försenade spelet.

Istället är det så att banor med lättare våldsamt innehåll och med olika teman som Pacman, Scrubs eller något annat modereras bort. Kanske inte helt oväntat, men även banor som på något vis kretsar kring Playstation 3 har tagits bort. Samma sak gäller banor som döpts eller har samma namn som filmtitlar, "Failure to Launch" är ett exempel, har raderats. Det på ett sätt som upprör många då skapelserna tydligen raderas helt och hållet.

Media Molecule säger nu att de arbetar på ett nytt system för modererandet. Tanken är att inte hela banor ska behöva raderas utan enbart det innehåll som bryter mot upphovsrätter eller något annat. När den förändringen sker är fortfarande oklart så till dess gör ni säkrast att verkligen ha banorna sparade på hårddisken innan ni sätter ett Batman-klistermärke på något ni arbetat med i 10 timmar.

Little Big PlanetLittle Big PlanetLittle Big PlanetLittle Big Planet

Relaterade texter

Little Big PlanetScore

Little Big Planet

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Mikael har tagit en enkelbiljett till den lilla, stora planeten och vill aldrig komma hem igen. Media Molecules debuttitel till Playstation 3 är ett monument över fantasi och kreativitet



Loading next content