Svenska
Gamereactor
nyheter
Mario Kart 7

Mjukvara till 3DS har sålt i 40 miljoner exemplar i USA

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Av de två senaste konsolerna som Nintendo har på marknaden just nu går du tveklöst bäst för den bärbara Nintendo 3DS. Enligt CVG kan vi i en nyligen publicerad rapport från den amerikanska marknadsundersökningsgruppen NPD läsa att mjukvara och spel till den lilla maskinen sålts i över 40 miljoner exemplar bara i USA. Nintendo själva menar att framgångarna beror på "bredden och kvalitén som mjukvaruutbudet bjuder på".

Om vi kikar på vilka titlar som stått för majoriteten av försäljningssiffrorna kan vi konstatera att hela nio titlar ur maskinens utbud sålt i över en miljon exemplar, tre titlar över två miljoner och de två ledande titlarna i över tre miljoner exemplar. Här nedan följer listan på de mest sålda spelen till 3DS i USA:

Mario Kart 7: 3.48 million
Super Mario 3D Land: 3.09 million
New Super Mario Bros. 2: 2.28 million
Pokémon X: 2.10 million
Pokémon Y: 2.01 million
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D: 1.39 million
Animal Crossing: New Leaf: 1.36 million
Luigi's Mansion 2: 1.33 million
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds: 1.09 million

Nintendos andra nya konsol, Wii U, har i jämförelse bara två titlar som letat sig upp i försäljningssiffror över en miljon. Dessa två är New Super Mario Bros. U med 1,69 miljoner sålda exemplar och Mario Kart 8 som nyligen bräckte en-miljon-strecket.

I hela världen har hittills 43,3 miljoner 3DS-enheter sålts av vilka 12,2 miljoner såldes förra året. Lagom till nästa bokföringsår hoppas Nintendo kunna matcha den siffran med stora titlar såsom Super Smash Bros. och Pokémon Ruby/Saphire på väg. Förra årets mjukvaruförsäljning landade i sin tur på 68 miljoner, vilket får den totala siffran för all såld mjukvara till maskinen att landa på 163 miljoner.

Mario Kart 7

Relaterade texter



Loading next content