Svenska
Gamereactor
nyheter

Apple utannonserar iPad Air 2 och iPad Mini 3

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under torsdagskvällen höll Apple en presskonferens där man inledde med att prata om Mac OS X version 8.1 "Yosemite" som i och med utannonseringen gjordes tillgängligt för allmänheten att ladda ned till sina Mac-datorer, med en uppdatering till företagets surfplattor och mobiler som lär dyka upp om bara några dagar. Men, till största del handlade presentationen om ny hårdvara. Bland annat två nya surfplattor.

Apple utannonserar iPad Air 2 och iPad Mini 3
iPad Air 2

Den första surfplattan, iPad Air 2, är en direkt uppföljare på förra årets Ipad Air där man i mångt och mycket lagt fokus på att trimma ned på tjockleken så mycket som möjligt. I generation 2 av den tunna surfplattan ligger skärmen kvar på 2 048 × 1 536 pixlar över 9,7", men man har trimmat ned enhetens tjocklek ytterligare till 6,1 millimeter, att jämföra med föregångarens 7,5 millimeter.

Försäljningsargument som drogs till med var exempelvis att den nya processorn, Apples egna 64-bits A8X, är hela 40 procent snabbare än föregångaren A7 samtidigt som grafikberäkningsenheten ska vara 2,5 gånger snabbare än densamma, och 180 gånger(!) snabbare än första generationens iPad som släpptes redan 2010. Perfekt för spelande alltså. Därutöver har den bakre kameran uppgraderats till 8 megapixels medan den främre berikats med ett "burst-selfie"-läge, samt en fingeravtrycksläsare till hemknappen.

Apple utannonserar iPad Air 2 och iPad Mini 3
iPad Mini 3

Nummer två i ledet var iPad Mini 3, lillebror till iPad Air 2. Och här har Apple inte varit lika generös med uppgraderingar. Skärmen ligger fortfarande kvar på 2 048 x 1 536 pixlar spritt över 7,9" med samma processor som förra årets modell, Apples egna A7-processor, med en bakre kamera på 5 megapixels. Den stora uppdateringen är egentligen att en fingeravtrycksläsare nu huserar hemknappen.

Både surfplattorna kommer att finnas tillgängliga för förhandsbokning den 17 oktober och säljs i färgerna silver, space grey och guld. Priserna börjar på $399 och $499 för respektive modell och blir ungefär $100 dyrare för varje steg uppåt i minneskonfigurationerna du väljer att ta, ända upp till toppkonfigurationen som ska kosta ungefär $629, med 128GB lagringsutrymme och 4G-uppkoppling. Lägg till en nolla på slutet av varje prissats så har du det ungefärliga svenska försäljningspriset.

Utöver dessa två enheter utannonserades även en iMac med 5K-skärm, medan inte så mycket som en suck sades om den kommande, smarta klockan iWatch...

Tack, The Verge.



Loading next content