Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo förnyar patent för emulator till andra plattformar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Då och då spekulerar analytiker och spelare om att Nintendo ska (eller borde) göra sina gamla klassiker tillgängliga på smartphones, och nu har ytterligare en gnutta tändvätska slängts på den rykteselden när ett dokument om patent publicerades i dagarna. Huvudstommen i dessa papper är en emulator för Game Boy-spel till PC och mobiltelefoner.

Med det sagt betyder det inte att vi kommer få se Game Boy-spel på våra smartphones imorgon, utan detta handlar mest troligt om att Nintendo vill säkra sina möjligheter ifall de vill gå den vägen någon gång, och kanske framförallt av lagliga skäl för att sätta stopp för de emulatorer som redan frodas och finns utan företagets godkännande.

Vill du lusläsa hela dokumentet, publicerat av Uspto, kan du göra det på den här länken. Vi ska dock komma ihåg att detta endast är ett förnyande av det redan existerade patentet från 2000.

Om du får drömma: Vill du se Link och Mario ränna runt på din mobiltelefon eller surfplatta, eller blir du ledsen i ögat av bara blotta tanken på att de ska lämna sin trygga vrå?

Nintendo förnyar patent för emulator till andra plattformar

Tack, Neogaf



Loading next content