Svenska
Gamereactor
nyheter
Evolve

Evolve-skaparna skänker skäggpengar till välgörenhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du under gårdagen var inne och kikade runt bland våra nyheter kunde du bland annat läsa den glädjande nyheten att Turtle Rock Studios kommande assymetriska flerspelarröj, Evolve, nu är helt färdigt inför släppet den 10 februari. Än mer glädjande - och desto mer hjärtvärmande - är att studion i och med spelets släpp nu skänkt 11 375 dollar till välgörenhetsorganisationen Child's Play baserat på den mängd hår (!) som några av de anställda lyckats växa under utvecklingen gång. Spelets utgivare, 2K Games, valde därefter att matcha Turtle Rock Studios skänkta summa vilket gjorde att slutsumman landade på 22 750 dollar (181 000 svenska kronor).

Turtle Rock Studios / Twitter
"No Shave/Clip til Ship is over! @2k is matching our donation to @CPCharity."

I ett inlägg på spelets hemsida berättas det hur ett antal anställda under projektets början kom överens om att låta deras skägg eller hårsvall växa, vilket sedan skulle mätas när spelet var färdigt. Och nu är det gjort. Mellan det okända antal anställda som deltog i utmaningen uppmättes en total hårväxt på 227,5 tum (5,7785 meter) med löftet om att skänka 50$ för varje tum.

Ett hårresande skojfriskt initiativ från utvecklarna som tidigare skapat Left 4 Dead och Left 4 Dead 2, samt från 2K Games. Den Xbox One-exklusiva, öppna betan (läs: demoversionen) pågår mellan 15-19 januari för alla som vill hoppa in och prova på lite utomjordisk tigerjakt. Släppet av det färdiga spelet sker, som tidigare nämnt, den 10 februari till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Evolve
Håriga, glada och givmilda utvecklare hos Turtle Rock Studios skänker pengar till välgörenhet. Bild från Twitter.

Tack, Polygon

Relaterade texter

1
Se Evolve Stage 2 i rörelse

Se Evolve Stage 2 i rörelse

NYHET. Skrivet av Oliver Thulin

Förra årets 4vs1-onlinespel Evolve fick inte den levnadstid som utvecklaren Turtle Rock och utgivaren 2K hade förväntat sig och i ett försök att blåsa nytt liv i shootern...



Loading next content