Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 15

Lillkille spenderade 40 000 kronor i FIFA 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jeremy Hillman postade ett inlägg på sin blogg om ett problem som tycks inträffa för föräldrar med jämna mellanrum när mikrotransaktioner är inblandade. Hans FIFA 15-älskande son är nämligen lite extra förtjust i Ultimate Team Mode-läget till Xbox-konsolerna och spenderade tusentals dollar på att köpa saker online.

Det var först när Hillman kollade på sitt bankkonto han insåg vad som höll på att hända. Grabben berättade att han brukade köpa paket med spelare till Ultimate Team Mode och kreditkortet var lagrat online sedan tidigare. När han kontaktade Microsoft insåg han problemets omfattning, notan hade susat iväg över $4500 (runt 40 000 kronor).

Hillman medger att han borde haft bättre koll på vad sonen gjorde på Xbox Live, men tycker samtidigt att Microsoft borde ha något slags spärr mot sådant här, vilket exempelvis Apple erbjuder. Lyckligtvis tycks familjen Hillman ha det gott ställt och han skriver att det kommer gå ganska enkelt att betala bort skulden genom att göra avkall på lite lyxprylar. Alla familjer har dock inte samma möjligheter. Vad tycker du, borde det vara svårare att göra av med en förmögenhet online?

FIFA 15

Relaterade texter

FIFA 15Score

FIFA 15

RECENSION. Skrivet av Mike Holmes, GR EU (Översättning: Jonas Mäki)

Vi har äntligen fått sparka boll i FIFA 15. Kolla in vår mastiga recension för att se om detta är den fotbollsrevolution du väntat på till den nya generationens konsoler...

2
Ny trailer för FIFA 15 Ultimate Team

Ny trailer för FIFA 15 Ultimate Team

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det populära spelläget Ultimate Team är såsklaret en viktig del även av FIFA 15. Här får du bygga ett eget lag och visa det värdigt mot hårdkokta motståndare. Och alla...



Loading next content