Svenska
Gamereactor
nyheter

Spelstudion Gaming Corps börslistas på First North

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi gillar när det flyter på sådär ruggigt bra för spelbranschen; i synnerhet när det rör sig om svenska utvecklare. Vi råkar även uppskatta trenden med ungdomar som i allt större utsträckning intresserar sig för aktiehandel och allt vad resursförvaltning innebär.

Tur är väl då att dessa två intressen kan gå hand i hand när veteranerna på Uppsala-studion Gaming Corps letar sig ut i aktiedjungeln via den svenska börslistan Nasdaq First North som övervakas av OMX, enligt Nyemissioner.se. Denna börslista innebär formelt sett att företaget fortfarande är onoterat på börsen men ändå kan sälja av aktier.

Och som sig bör är de i full gång med uppvärmningen då sugna investerare redan nu kan kan ansöka om att köpa på sig ett godtyckligt antal aktier - dock minst 700 stycken - för 7,25 kronor styck på deras hemsida. Totalt 2 184 000 till antalet, för att vara exakt. Den inledande försäljningen pågår till och med den 29 april, vartefter aktierna letar sig ut på First North tillsammans med de stora fiskarna.

Gaming Corps utvecklar först och främst speltitlar til PC/konsol, mobil och kasino baserat på etablerade varumärken från bland annat Hollywood. Deras nästkommande, stora projekt baseras exempelvis på Skybound Entertainments kommande storfilm Air som vi skrev om redan förra månaden. Förhoppningsvis kan det samarbetet leda till både en bra film, ett bra spel och en aktiekurs som i framtiden kan ge duktig utdelning.

Vill du läsa mer om Gaming Corps, deras verksamhet och huruvida de är värda en investering gör du bäst i att besöka deras hemsida omedelbums.

Spelstudion Gaming Corps börslistas på First North
The Walking Dead-stjärnan Norman Reedus medverkar i den kommande storfilmen Air och dyker med största säkerhet även upp i licensspelet utvecklat av Gaming Corps i Uppsala.


Loading next content