Svenska
Gamereactor
nyheter
Metroid Prime: Federation Force

Nästa stora del i Metroid Prime planerad för Nintendo NX

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den som väntar på något gott väntar väl ändå aldrig för länge. Eller var det alltid? För lite mindre än två dagar sedan annonserade Nintendo, som du säkert redan vet, den nästkommande delen i den smått heliga Metroid Prime-serien under sin digitala E3-konferens. Men en större och mer påkostad del i äventyret till Wii U som mången av seriens passionerade fans nu efterfrågat under en längre tid blev det inte. Metroid Prime: Federation Force kommer istället att bli ett portabelt äventyr till Nintendo 3DS och ska släppas någon gång under 2016. Något som minst sagt har upprört majoriteten av seriens fans, i synnerhet då i form av en petition som kräver att spelet läggs ned med omedelbar verkan.

Men det slutar inte där. Under gårdagen kunde Eurogamer sedermera rapportera om hur seriens producent Kensuke Tanabe ser på framtiden för nästkommande storsatsning ifrån Metroid Prime, där han bland annat konstaterar att utvecklingstiden till Wii U skulle bli boven i dramat:

"If we started for Wii U now, it would likely take three years or so. So it would likely now be on Nintendo's NX console."

"It's a long time but it would need to include a lot of content, which would take a lot of work on the development side."

Nintendo NX som än så länge endast förblir ett mysterium till konsol kommer också att dröja till 2016 för sin första, ordentliga presentation för allmänheten. Och kanske får vi allt se en ny, storsatsande del i serien som frukten av all den kritik mot det nyutannonserade Metroid Prime: Federation Force. Den som lever får se...

Relaterade texter

Metroid Prime: Federation ForceScore

Metroid Prime: Federation Force

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Nintendos nästa Metroid-äventyr landar snart i en Nintendo 3DS nära dig. Fredrik Säfström har hårdtestat spelet för och är nu redo för att ge en dom...



Loading next content