Svenska
Gamereactor
nyheter
Fable Fortune

Före detta Lionhead-utvecklare gör Fable Fortune

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Lionhead Studios tvingades stänga i mars var det många som med fog oroade sig för att vi nu kanske sett det sista av Fable-serien, men så tycks inte vara fallet. Vad vi inte visste var att Lionhead inte bara jobbade på Fable Legends, utan även ett free to play-kortspel kallat Fable Fortune. Utvecklarna Craig Oman, Mike West och Marcus Lynn bestämde sig efter nedläggningen för att starta nya utvecklaren Flaming Fowl Studios, och de trodde så mycket på sitt projekt att de frågade Microsoft om de inte kunde få rättigheterna att göra klart och släppa det - och Microsoft gav sitt godkännande.

Fable Fortune

Fable Fortune kommer därför nu lanseras som Kickstarter-kampanj för att finansieras och upplägget lär kännas bekant för alla som spelat exempelvis Hearthstone. Det gäller att välja bland åtta hjältar som påverkar kortlekarna och sedan använda formler för att sänka motståndarna. Mike West utlovar dessutom några twister på konceptet.

Han säger att målet är att utveckla genren genom en mer engagerande tredimensionell stil och erbjuda co-op mot bossar. Det ska även finnas ett level-system för korten samt "Trophy Cards" som ger extra enheter eller magier till spelare två (eftersom ettan har fördelen att börja). Utvecklarna tror även att de kommer särskilja sig från andra liknande spel genom att ha den där torra brittiska humorn vi vant oss vid från Fable-spelen samt ha seriens patenterade goda och onda val. Sistnämnda förvandlar din hjälte, dennes förmågor och kan även förändra föremål.

Spelets slutgiltiga design och upplägg är dock inte klart, och Flaming Fowl vill bygga vidare på konceptet tillsammans med fansen. Kickstarter-kampanjen startar 16:00 idag och de som backar projektet kommer få tillgång till ett låst forum för att tycka till och komma med förslag.

Målet är att nå £250 000 på fyra veckor och flera delmål utlovas efter det. En låst beta är planerad redan om några veckor och en öppen senare i höst. Aktuella format är PC och Xbox One, och lanseringen - om det går vägen - sker sent 2017.

Fable Fortune

Tack IGN

Relaterade texter

3
Fable FortuneScore

Fable Fortune

RECENSION. Skrivet av Lisa Dahlgren

Den klassiska spelserien Fable är tillbaka, den här gången i helt ny kostym. Står sig Fable som kortspel eller är rollspelsriktningen den enda rätta?

1
Fable Fortune släpps i övermorgon

Fable Fortune släpps i övermorgon

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Utvecklarna Flaming Fowl Studios och Mediatonic verkar nu vara nöjda med allt testande och utvecklande som gjorts med Fable Fortune som Early Access-spel. Därför kommer...

7
Fable Fortune försenas med två veckor

Fable Fortune försenas med två veckor

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

En så kallade Early Access-version av kortspelet Fable Fortune var schemalagd att släppas om blott två dagar, på tisdagen den 11 juli, till såväl PC som Xbox One. Nu...

1
Fable Fortune - Intervju med Craig Oman

Fable Fortune - Intervju med Craig Oman

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Flaming Fowls chefsproducent Craig Oman sprang förbi oss under Pax East 2017 och innan han visste ordet av hade Bengt Lemne och resten av Gamereactor TV-teamet mulat upp...



Loading next content