Svenska
Gamereactor
nyheter

Apple har utannonserat Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Precis som förväntat har Apple under kvällens event visat upp Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Och det är en ganska ordentlig uppgradering jämfört med tidigare modeller.

Vi börjar med kameran. På baksidan av Iphone 7 sitter den en 12 megapixel kamera med inbyggd optisk bildstabilisator. Kameran knäpper bilder med tre gånger bättre exponering än tidigare och har en bländaröppning på f/1,8. Apples marknadsföringschef Phil Schiller nämnde även att kameran bygger på sex olika lager av linser, att sensorn är 60% snabbare och 30% mer effektiv. Phil nämnde även att den nya sensorn släpper in 50% mer ljus och att kameramodulen är utrustad med True Tone-blixt. Ytterligare en ny funktion är att du nu kan spara dina bilder i RAW-format. Även den främre Facetime-kameran har uppgraderats. Nu sitter den en 7 megapixel kamera på framsidan som kommer att, förhoppningsvis, tillfredsställda selfiegenerationen.

I Iphone 7 Plus sitter det två kameror. En kamera är av typen vidvinkel och den andra är av typen telefoto för zoom. Primärt används vidvinkel-kameran medan den andra kan användas till att zooma till dubbel förstoring. Phil Schiller demonstrerade även en ny funktion som kallas för "shallow depth of field" - en funktion som vanligtvis finns hos stora systemkameror med dyra objektiv. Den här funktionen kan läsa av miljöerna och djupinformationen och därefter skapa en bild där förgrunden blir skarp och bakgrunden suddig. Detta kan dessutom göras i realtid i telefonen, en funktion som Schiller stolt nämnde inte finns i dyra systemkameror. Schiller toppade av kamerademonstrationen genom att visa en imponerande bild tagen med en Iphone 7 Plus.

Apple har utannonserat Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Vidare till prestandan. Precis som tidigare har Apple uppdaterat innandömet med en helt ny processor som de nu kallar för Apple A10 Fusion. Den nya processorkresten huserar inte mindre än 3,3 miljarder transistorer och använder två snabba kärnor som är upp till 40% snabbare än föregångaren A9. Även grafikfronten har fått sig en uppgradering. Schiller poängterade att grafikkretsen är hela 50% snabbare jämfört med föregångaren samt att den drar endast två tredjedelar av den strömkonsumtion som grafikkretsen i A9 kräver. Kombinationen av olika typer av processorkärnor är tänkt att ge bättre batteritid. Enligt Schiller ska kombinationen utöka batteritiden med en timme på Iphone 7 Plus.

Apple har utannonserat Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Skärmstorlekarna är fortfarande lika stora som tidigare men den här gången är de 35% mer ljusstarka jämfört med tidigare och de stödjer dessutom ett större färgomfång. Ännu en trevlig detalj är att Iphone 7-familjen är utrustade med stereoljud, en högtalare i botten och en i toppen. Iphone 7-familjen är dessutom vattentålig (IP67).

Eftersom det är en helt ny modell har även utseendet förändrats. Till exempel har antennen byggts in mer och fått nästan samma färg som resten av telefonen. Finishen har också fått sig en rejäl revidering, vilket resulterat i att de nya modellerna är blankare än någonsin.

Apple har utannonserat Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Den enskilt största förändringen är mest troligt borttagandet av den analoga 3.5 mm-porten. Frukta ej, Apple bjuder på en adapter så du kan fortfarande använda dina gamla hörlurar till de nya modellerna. I samma veva presenterade man även nya Lightning-hörlurar samt helt nya trådlösa hörlurar under namnet Airpods.

Priserna börjar vid 649 USD för 32 GB lagringsutrymme (16 GB är borta) för Iphone 7 och Iphone 7 Plus börjar vid 749 USD. Förbokningar börjar 9:e september och leveranserna börjar 16:e september. Sverige är med på listan över länder som får första omgången.



Loading next content