Svenska
Gamereactor
nyheter

Nästan 40% av alla spel på Steam släpptes i år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Antalet spel på Steam fortsätter att öka i rasande takt. Enligt ny data från den välkända statistiksidan Steam Spy har antalet spel som lanserats i år på Valves speltjänst överträffat fjolårets siffror med 40%.

Steam Spy publicerade igår ett pajdiagram på Twitter där vi kan utläsa att svindlande 4207 spel lanserades på Steam i år. Jämfört med 2015 är det en ökning med 2964 spel. Stämmer dessa siffror (som är fortfarande inofficiella) då innebär det att 38% av alla spel som finns i Steams enorma spelkatalog släpptes det senaste året. En ganska svindlande tanke, när man tänker efter.

Däremot, om vi jämför med föregående års siffror och hur stort glappet var mellan 2014 och 2015 då är 38% trots allt en minskning (procentuellt). Skillnaden mellan antalet nya spel 2014-2015 var nämligen 67%.

Sergey Galyonkin, grundaren av Steam Spy, poängterade att i beräkningarna har Steam Spy inte inkluderat filmer, mjukvara eller nerladdningsbart material. Vill du kika lite extra på pajdiagramet då kan du slänga ett getöga här nedan.

Nästan 40% av alla spel på Steam släpptes i år


Loading next content