Svenska
Gamereactor
nyheter

Det blir ingen "Director's Cut" för Blade Runner 2049

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fans av Ridley Scotts Blade Runner känner ju till att filmen har fått sig flera olika slut genom åren. Detta eftersom att regissören inte fick det kreativa svängrum som han hade önskat sig av studiohöjdarna. Istället fick han snällt inkludera ett lite lyckligare slut än tänkt. Inte ens Director's Cut som släpptes 1992 innehöll hans "riktiga" vision utan det var först med 2007 års "Final Cut" som herr Scott fick chansen att berätta hans historia utan utomstående som lade sig i.

Samma velande verkar vi slippa för den kommande uppföljaren Blade Runner 2049, dock. I en intervju med Europe Plus berättar regissören Denis Villenueve att den filmen vi kommer få se på bio i oktober är hans slutgiltiga version, och att han inte hade velat ändra något i den. Han berättar också att du inte nödvändigtvis måste ha sett originalet för att kunna hitta ett värde i den nya filmen, vilket givetvis lär gynna den i slutändan.

Detta säger Villenueve om saken i intervjun:
"The thing is, the movie you're going to see is the director's cut. There will be no further ... maybe there'll be a 'studio version' [laughs], maybe a producer version, but not a director's version. That's my director's cut. So I don't think there will be further versions. If there are alternate versions, they're not from me."

Allt pekar mot att Villenueve, som skapat sig ett namn i Hollywood med kritiskt väl mottagna filmer som Prisoners, Sicario och Arrival, har fått all den kreativa kontroll som en regissör kan önska sig. Den är barnförbjuden och klockar in en speltid på två timmar och trettiotvå minuter, vilket som sagt inte skvallrar om en film som någon tvingats hålla tillbaka i någon form.

Förhoppningsvis blir det allt vanligare att högt uppsatta studioledare litar på deras regissörers kreativa förmåga så vi slipper se flertalet olika versioner av samma film - vilket ju bara skapar förvirring bland fansen.

I oktober är det dags för Blade Runner 2049 att gå ut på biodukarna och vi ser fram emot att få se kunggubben Harrison Ford och den alltid lika enastående Ryan Gosling spela mot varandra.

Det blir ingen "Director's Cut" för Blade Runner 2049


Loading next content