Svenska
Gamereactor
nyheter
Kingdom Hearts III

Visst tusan är Monsters Inc. en av världarna i Kingdom Hearts III

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under 2002 fick vi smaka på ett speläventyr med den kanske märkligaste mixen av välkända karaktärer någonsin, då ett helt pack med Final Fantasy-folk blandades vilt med Disney-hjältar och deras tillhörande världar. Resultatet var dock väldigt bra. Kingdom Hearts-serien har under sina år plockat hem fina betyg, en rigorös skara fans, och några av oss på redaktionen tycker att de barnsligt enkla berättelserna i Disney-världarna kombineras ganska bra av den annars braksvåra storyn som leker hejvilt med alter-egos. Kingdom Hearts III utannonserades för 5 år sedan, och det känns som ett väldigt otryggt påstående att titeln kommer släppas i år, för utvecklingen har varit problemfylld.

Under 2014 anlände beskedet att Square Enix bytte grafikmotor från den egenutvecklade Luminous Engine för att istället satsa på Epics Unreal Engine 4. Den sistnämnda är som du vet kapabel till iögonfallande grafik, men faktum kvarstår att en speltitel som byter motor mitt under utvecklingens gång ofta leder till lång, lång väntetid för de törstiga fansen. Storproducenten Tetsuya Nomura har också nämnt att personalnedskärningar har varit en tidsbov, och frågan är som sagt om Kingdom Hearts III verkligen kommer att släppas i år?

Det absolut största tecknet på förseningar är när både utvecklare och utgivare håller truten om sin planerade speltitel, och nu när vi med hederligt fingerräknande konstaterar att Kingdom Hearts III-nyheterna har varit fler under de senaste 12 månaderna än någonsin så kanske vi ändå kan hålla hoppet uppe? Speciellt nu när en hela fyra minuter lång trailer har släppts av Square Enix som bekräftar det vi redan i princip visste: att Monsters Inc. kommer vara en av världarna i Soras nästa äventyr.

De filmklipp vi sett på Kingdom Hearts III hittills har alltid varit proppfyllda av mustiga summons och gimmick-artade specialvapen, och enligt undertecknad har de fläskiga animationerna och jättepåkarna aldrig riktigt känts befogade då både antalet och storleken på fienderna varit ganska fattiga. Hur tycker du att Kingdom Hearts III känns hittills? Är detta rent spelbarhetsmässigt för långt ifrån originalet, eller är det helt rätt väg att gå för spelserien?

HQ
Kingdom Hearts III

Relaterade texter

9
Jag hatar Kingdom Hearts 3

Jag hatar Kingdom Hearts 3

ARTIKEL. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

Redaktionens inre mörker blottas när de tänker tillbaka på storspel som aldrig borde ha nått dagens ljus. Nu är det Johans tur att berätta varför han hatar Kingdom Hearts 3...



Loading next content