Svenska
Gamereactor
nyheter
Little Nightmares

Helsvenska Little Nightmares har sålts i en miljon ex

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Svernska indiestudion Tarsier Studios hoppade av Little Big Planet-tåget för att satsa på sitt helt egna projekt, något som var vågat och riskfyllt såklart. Men Namco klev in och finansierade Little Nightmares som vi här på Gamereactor gillade. Nu visar det sig att många fler än oss diggade Tarsiers titel som sålts i en miljon exemplar.

Saxat ur pressreleasen från Tarsier:
"Den Malmöbaserade spelstudion Tarsier släppte i april 2017 det atmosfäriska skräckäventyret Little Nightmares. Det rosades av internationell och nordisk press, och vann även två priser på Nordic Game Awards 2018 - för bästa grafiska stil och bästa musik. Mindre än ett och ett halvt år efter spelets släpp har det sålt över en miljon enheter, sammantaget digitala och fysiska kopior.

Andreas Johnsson, CEO på Tarsier Studios, är enormt glad över att Little Nightmares har nått över en miljon spelare, särskilt som att projektet började som en indieproduktion.

- Vi är väldigt stolta över att vårt första egna spel har sålt så bra, mycket bättre än vi trodde. Little Nightmares befinner sig trots allt i ett indiespelslandskap, och att över en miljon personer spelat vårt spel är helt underbart.

Andreas Johnsson menar att denna prestation är en milstolpe för både Tarsier Studio och Little Nightmares.

- Att ha skapat ett nytt spel från grunden som är så framgångsrikt, är ett bevis på att vår nya riktning som studio var rätt val, och det känns enormt skönt."

Köpte du Little Nightmares där i våras?

Little Nightmares
Här kommer gulluvan och hennes zippo-kompis!

Relaterade texter

Little NightmaresScore

Little Nightmares

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Den hett efterlängtade mardrömmen är äntligen här, Kim har satt på sig sin gulaste regnrock och släkt alla lampor för att utforska det svenska skräckäventyret...

0
Vinn smarrigt Little Nightmares-paket

Vinn smarrigt Little Nightmares-paket

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Eftersom den andra expansionen till svenskutvecklade skräck-äventyret Little Nightmares nu har släppts tänkte vi lyxa till det lite och tävla ut ett paket innehållande...

0
Vi snackar med svenska Tarsier Studios

Vi snackar med svenska Tarsier Studios

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Tarsier Studios släppte nyligen två spel; Playstation VR-exklusiva Statik och multiformatstiteln Little Nightmares. Vi träffade Henrik Larsson från Tarsier under Nordic...



Loading next content