Svenska
Gamereactor
nyheter
Mutant Year Zero: Road to Eden

Svenska ordlekar och humor i Mutant Year Zero

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Funcom och The Bearded Ladies levererade som bekant Mutant Year Zero: Road to Eden under gårdagen till PC, Playstation 4 och Xbox One (till vilken det även ingår i Game Pass). Äventyret utspelas i det svenska Mutant Year Zero-universumet och låter oss alltså besöka ett framtida dystopiskt Sverige, närmare bestämt västkusten i närheten av Göteborg.

Här är Mutants, Ghouls och Robots vanliga företeelser - men The Bearded Ladies har även passat på att ha lite kul med allt detta och har därför inkluderat en hel rad med svenska ordlekar och skämt som lär gå ej svenskspråkiga förbi. Här är några av dem:

Mutant Year Zero: Road to Eden
Det kan se ut som vilken lastbil som helst, men vi som kan svenska vet såklart att detta är mördande (höhö!) kritik mot Postnord som här alltså har ett mer korrekt namn.
Mutant Year Zero: Road to Eden
Commodore 64 var ohyggligt populär i Sverige och en av utvecklarna har rent av skrivit en bok om just det svenska Commodore 64-fenomenet.
Mutant Year Zero: Road to Eden
Ett av de bästa föremålen vi hittat i spelet är Borg Band, alltså Björn Borgs pannband. Han vann som bekant fem raka Winbledon och var ilsnabb på baslinjen - och följdaktligen kan du med denna gå längre än normalt.
Mutant Year Zero: Road to Eden
Vi älskar Hemmakväll, men här har kedjan som synes bytt namn till det lite mindre smickrande, men tämligen fyndiga, Hemmakvälj. Någon som förätit sig på deras utsökta lösgodis kanske?
Mutant Year Zero: Road to Eden
På kartan hittar du platser som Skrik Dalen och Metallflugan - bland mycket annat.

Det finns dock betydligt mer än såhär att hämta i det dystopiskt framtida Sverige, men det är bara en av orsakerna att spela detta underhållande spel, och i vår dagsfärska recension
förklarar vi varför detta är en titel du bör kolla in närmare.

Har du själv börjat med Mutant Year Zero: Road to Eden ännu och vad tycker du om svenska påskågg som dessa?

Relaterade texter

0
Mutant Year Zero blir animerad film

Mutant Year Zero blir animerad film

NYHET. Skrivet av André Lamartine

Om du gillade Funcoms "Mutant Year Zero" från 2018, som i sin tur var baserat på det svenska rollspelet Mutant från 80-talet, så kan du se fram emot en animerad långfilm...



Loading next content