Svenska
Gamereactor
nyheter
Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum firar tio år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spider-Man får ursäkta, men när det kommer till spelvärlden är Batman den obestridlige kungen. Och det kanske bästa superhjältespelet av dem alla är såklart Batman: Arkham Asylum, där Rocksteady lyckades med konststycket att helt omdefiniera hur ett sådant spel bör se ut och fungera.

Det var ett mästerverk rakt igenom med skådespeleri av toppklass från bland annat Kevin Conroy och Mark Hamill, samt hade osannolikt läcker grafik i en värld byggd i Unreal Engine 3. Dessutom bjöd Batman: Arkham Asylum på ett nytt stridssystem, som även det skamlöst kopierats flitigt sedan dess.

Så varför skriver vi om detta? Jo, för att igår, den 25 augusti, fyllde klassikern nämligen tio år och det är såklart värt att uppmärksamma. Vill du fira jubilaren kan du idag avnjuta Batman: Arkham Asylum till bland annat PC, Playstation 4 och Xbox One via den remastrade nyutgåvan.

Så grattis till både Läderlappen och Rocksteady - och till sistnämnda vill vi även säga; rappa på med att utannonsera ert nästa spel tack. Vi vill gärna få uppleva era storslagna äventyr igen...

HQ
Batman: Arkham Asylum

Relaterade texter

Batman: Arkham AsylumScore

Batman: Arkham Asylum

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Gömda bomber i Gotham City, polisledningen inlåst på hispan och en Joker på rymmen med Batman tagen som gisslan

2
Batman: Arkham Asylum firar tio år

Batman: Arkham Asylum firar tio år

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Spider-Man får ursäkta, men när det kommer till spelvärlden är Batman den obestridlige kungen. Och det kanske bästa superhjältespelet av dem alla är såklart Batman:...



Loading next content