Svenska
Gamereactor
nyheter
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Overwatch-chefen tycker att Blizzard överreagerade i Hong Kong-bråket

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter en rejäl storm med avhoppade sponsorer, kritiska senatorer och framför allt ett rejält raseri från communityt över Blizzards sanslösa hantering av professionella Hearthstone-spelaren Chung "Blitzchung" Ng Wai - bestämde sig Blizzard för att be om ursäkt under Blizzcon. Men inte heller det mottogs så väldigt väl eftersom Blizzard redan hanterat ärendet på ett sätt som antyder att de påverkats av den kinesiska kommunistdiktaturen.

Och faktum är att det inte bara är spelarna som är besvikna på Blizzard, vi har tidigare rapporterat att det även bland Blizzards anställda demonstrerats över beslutet, och nu har ett mycket tungt namn inom utvecklaren tyckt till om saken. Det är i en intervju hos The Washington Post som självaste Overwatch-chefen Jeff Kaplan säger att han inte tycker Blizzards minskade straff för Blitzchung räcker, utan menar att det borde bli "reduced more or eliminated". Han fortsatte sedan:

"I'm obviously a huge supporter of free speech. It's something that's very important to me. It got to me personally. I think the punishment was too harsh and I was greatly relieved when they gave his money back. I think that was extremely important."

Håller du med Kaplan om att Blizzard hanterat detta dåligt?

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Relaterade texter

0
Ny Hearthstone-expansion ute nu

Ny Hearthstone-expansion ute nu

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

Blizzard går igenom en turbulent tid just nu. De är inte bara uppe i deras största kontrovers någonsin, de har helt pausat utvecklingen av World of Warcraft och skjutit...



Loading next content