Svenska
Gamereactor
nyheter
Killer Instinct

Historien bakom Killer Instinct berättad i ny dokumentär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Rares Killer Instinct släpptes i arkadhallarna år 1994, och ett år senare kom den ultraklassiska Super Nintendo-versionen som gav serien dess genombrott. Men har du någonsin funderat över varför Rare - som jobbade intimt med familjevänliga Nintendo - plötsligt gjorde ett tokbrutalt fightingspel till arkad, och vad som hände sedan? Och varför dröjde det ända till 2013 innan det kom en uppföljare?

Nu kan du få svaren på dessa frågor och en massa andra via en närmare två timmar lång dokumentär, skapad av Hold Back to Block. Vi kan verkligen rekommendera FIGHT ON: The Killer Instinct Story som berättar denna fascinerande historia och samtidigt bjuder på rolig trivia. Det finns dessutom massor av intervjuer med de inblandade, inte minst creative director Ken Lobb.

Surfa över till Youtube och kolla in. Vi lovar att det är välinvesterad tid för den som är intresserad av spelutveckling, spelhistoria och/eller fighting i allmänhet.

Killer Instinct

Relaterade texter

9
Killer InstinctScore

Killer Instinct

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har sysslat med handgemäng och är nu redo att recensera uppföljaren till Rares kultklassiska slagsmålsspel Killer Instinct. Så här bra är det nya spelet...



Loading next content