Svenska
Gamereactor
nyheter
Tekken: Dark Resurrection

Tekken-mästerskapen Göteborg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var trångt, tufft och täta matcher när Göteborgs kvalturnering till de svenska och nordiska mästerskapen avgjordes på EB Games i Femmanhuset. Redan innan klockan slagit tolv hade det första gruppspelet satt igång och sammanlagt var det ett 60-tal glada slagskämpar som mätte sina krafter på västkusten.

Grupperna bestod av åtta spelare, där en klassisk utslagningsmodell användes (kvartsfinal > semifinal > final) och vinnaren gick till slutspel. Sju gruppvinnare gjorde sedan upp om finalplatsen i Stockholm i ett upplägg där alla mötte alla. Som slutlig vinnare stod Alvaro Bravo (som stolt visar upp t-shirt och spel på bild 12), som fick ett examplar av spelet samt en t-shirt för besväret utöver resan till finalen i Stockholm där bland annat en PSP och en Playstation 3 står på spel.

Avgörandet skedde i sista gruppspelsmatchen där Alvaro mötte den likaledes obesegrade Hussein Khairy (som nådde semifinal i Göteborgskvalet i Tekken 5 ifjol - se bild 11). Alvaro visade sig dock vara alltför stark och vann med 3-1 i ronder. Hussein hade för övrigt slagit ut sin bror Ahmed i en av gruppfinalerna (se bild 7).

Slutspelstabell:

1. Alvaro Bravo
2. Hussein Khairy
3. Fjodor Savostin
4. Viktor Lundmark
5. Andreas D
6. Robin Haglund
7. Damir Ohranovic

Deltävlingen i Göteborg hölls under mycket muntra former och ett och annat vänskapsband knöts under eftermiddagens gång. Det är som Microsoft skulle ha formulerat det "bra att spela tillsammans". Nästa anhalt är EB Games i Gallerian i Stockholm där den första av två Stockholmsdeltävlingar går av stapeln nästa lördag. Om du vill anmäla dig till den deltävlingen ska du bege dig till tävlingssiten.

Som vanligt vill vi rikta ett stort tack till butiken som lät oss låna utrymme för turneringen. Denna gång var det alltså EB Games i Femmanhuset i Göteborg.

Tekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark Resurrection

Relaterade texter

Tekken: Dark ResurrectionScore

Tekken: Dark Resurrection

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Jin slår Kazuya som dänger Heihachi som skickar på en rundspark i pannan på farfar Jinpachi. Namcos hårdhudade familjefejder tar klivet till den bärbara världen och Petter är imponerad



Loading next content