Svenska
Gamereactor
nyheter
Tekken: Dark Resurrection

Tekken-resultat Jönköping

Mästaren är tillbaka!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den fjärde deltävlingen i årets Tekken-mästerskap (som spelas i Tekken: Dark Resurrection till PSP) avgjordes hos EB Games i A6 Köpcentrum i Jönköping. Som väntat var det något färre spelare som dök upp än senast i Stockholm, men tre åtta personer starka grupper genomfördes innan det var dags för finalspel. Redan vid tolvslaget dök ett bekant ansikte upp och efteranmälde sig till tävlingen. Det var ingen mindre än Jonathan Våhlstedt (bild 2) som ifjol tog hem titeln som svensk mästare i Tekken 5 efter ett jämnt och hårt finalspel i Stockholm. Jonathan som normalt spelar Tekken med arkadsticka, var inte så säker på sig själv inför tävlingen, men det visade sig snart att takterna med Raven satt kvar.

I sin andra match fick han dock mycket hårt motstånd av Pritpal Rupra som fick ner mästaren på den sista pixeln av livmätaren i den sista och avgörande ronden, men Jonathan kunde vända och vinna för att sedan ta hem grupp A. Från grupp B kvalificerade sig Eryan Meza Howes, medan Peter Kaukinen vann den avslutande grupp C. I finalspelet där alla mötte alla visade sig dock Jonathan övermäktig sina båda motståndare och han knep finalplatsen i Stockholm. Då enbart tre spelare deltog i finalspelet så spelades matcher enligt bäst av tre matcher (först till tre ronder i varje match).

Finalspelet:

Jonathan Våhlstedt-Peter Kaukinen 2-0 (3-0, 3-0)
Peter Kaukinen-Eryan Meza Howes 0-2 (1-3, 1-3)
Jonathan Våhlstedt-Eryan Meza Howes 2-0 (3-0, 3-0)

(Ni kan spana in finalisterna posera på bild 8 och 12, från vänster Eryan, Peter och Jonathan)

Gruppfinalister (platser 4-6):

Philip Johansson (grupp A)
William Persson (grupp B)
Dejan Gajic (grupp C)

Jonathan berättade även om hur lyckad vinstresan till Los Angeles hade varit efter förra årets triumf där han fick chansen att spela mot Tekken-mästare från hela världen och testa alla snabbmatskedjor han tidigare bara drömt om (In n' Out Burger, Taco Bell, Jack in the Box, med flera). I år är dock siktet inställt på den hägrande Playstation 3 som står som slutligt pris när finalen avgörs i mitten av november i Stockholm.

Som vanligt vill jag ge ett stort tack till den medarrangerande butiken, i det här fallet EB Games i Jönköping (A6 Köpcentrum) och denna gång vill jag också tacka Jonathan som bjöd på skjuts i bilen halva vägen hem för undertecknad (till Norrköping) vilket både sparade in tid och var trevligt!

Nästa deltävling går av stapeln i Malmö (Game, Södra Förstadsgatan) nästa lördag. Anmäl dig redan nu på tävlingssiten om du planerar att ge Jonathan motstånd i finalen. Väl mött!

Tekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark Resurrection
Tekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark ResurrectionTekken: Dark Resurrection

Relaterade texter

Tekken: Dark ResurrectionScore

Tekken: Dark Resurrection

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Jin slår Kazuya som dänger Heihachi som skickar på en rundspark i pannan på farfar Jinpachi. Namcos hårdhudade familjefejder tar klivet till den bärbara världen och Petter är imponerad



Loading next content