Svenska
Gamereactor
nyheter
Perfect Dark

Rykte: The Initiatives första spel släpps säsongsvis

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit gott om hype för Microsofts Santa Monica-baserade studio The Initiative, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur de beskrivits som utvecklare av "AAAA-spel" (normalt inte ett begrepp som existerar, storspel är AAA) samt hur de dammsugit spelvärlden på topptalang. Men eftersom studion grundades år 2018, kunde man ju misstänka att deras första spel ligger några år fram i tiden?

Men så behöver det kanske inte bli enligt ett nytt rykte. Det är chefredaktören för Windows Central, Jez Corden, och den hyggligt kände Xbox-insidern Rand al'Thor som tillsammans har en podcast kallad Xbox Two. Och eftersom de båda har ett bra facit för läckor, är det såklart intressant att höra vad de har att förtälja om nya The Initiative-uppgifter.

Som du kanske vet, har det flera gånger tidigare ryktats handla om ett spel förlagt till Perfect Darks högteknologiska scifi-universum, och tycks bli ett tredjepersonsäventyr med fokus på stealth. Men enligt de båda herrarna, kommer det släppas säsongsvis. Tänk upplägget med episoder, fast köttigare och glesare lanseringar.

Säsongerna ska dessutom vara hyggligt fristående, men ändå ha något slags relation till varandra eftersom de utspelas i samma värld. Konceptet jämförs med det delade universumet mellan avsnitten i TV-serien Black Mirror (som finns tillgänglig på Netflix) samt även Remedys "experimental" titlar.

Detta är såklart bara ett löst rykte för tillfället, men det verkar ändå inte helt ologiskt eftersom det gör det möjligt för The Initiative att få ut sitt första spel snabbare än med traditionell utveckling. Det skulle också kunna betyda att vi har en hel rad actionäventyr att se fram emot under flera år framöver. Om Corden och Rand al'Thor har rätt, kommer spelet utannonseras snart, och en rimlig gissning är att det isåfall handlar om The Game Awards på fredag klockan 01:00 (alltså en timme efter midnatt).

Perfect Dark

Relaterade texter



Loading next content