Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony-anställd avslöjar att ny studio arbetar på befintlig spelserie

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av spelbranschens sämst bevarade hemligheter är att Sony har en ny studio i San Diego, vilken under de senaste två åren letat anställda regelbundet. Enligt diverse rykten lär de vara arvtagare till Uncharted-serien, och nya uppgifter stärker just detta.

Michael Mumbauer, som var studiochef hos Visual Arts (Playstation Worldwide Studios) fram tills i november, skriver nämligen på sin LinkedIn-profil:

"His latest achievement is having built a brand new, all-star, AAA Action/Adventure development team for Playstation. Based in San Diego and utilizing proprietary engine technology, this team was assembled to expand upon existing franchises and craft all new stories for the next generation of gamers."

I och med detta bekräftar Mumbauer att den nya San Diego-studion arbetar eller har arbetat på ett nytt spel i en befintlig serie. Men det stannar inte där, för han länkar även till en Youtube-video där RobinGaming pratar om Uncharted 5-spekulationer.

Det är dock bara ett rykte som sagt, och det är värt att känna till att Sony fortfarande inte officiellt talar om detta utvecklare. De har dessutom tappat tungviktare nyligen, inklusive Quentin Cobb (grundar nu en ny studio i San Diego för ZeniMax räkning) och John Bautista (lämnade av ännu okänd anledning), så det kan vara så att planerna ändrats.

Men! Låt oss leka med tanken att de jobbar på ett nytt spel i en befintlig Sony-spelserie. Vilken hoppas du isåfall att det är?

Sony-anställd avslöjar att ny studio arbetar på befintlig spelserie


Loading next content