Svenska
Gamereactor
nyheter
Killer Instinct

Rykte: Microsoft hittar ingen Killer Instinct-utvecklare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Killer Instinct blev en stor hit när det släpptes till Xbox One år 2013. Det var ett välgjort fightingspel, utvecklat av Double Helix Games komplett med en 'free to play'-lösning som faktiskt förbättrade online-communityt tack vare roterande karaktärer så du slapp spela mot samma hela tiden bland de som inte ville betala.

Tyvärr köptes Double Helix Games upp av Amazon, varpå Iron Galaxy Studios tog över. De gjorde ett utmärkt jobb, men tycks ha lämnat fighting-scenen och det har inte sagts ett ord om serien från officiellt håll. Trots det kämpar det ännu hyggliga starka communityt för att serien ska få fler chanser.

Under helgen lät två Xbox-insiders (Windows Central-redaktären Jez Corden samt Rand al Thor 19) via sin podcast Xbox Two, avslöja att de båda säger sig ha hört att Microsoft faktiskt vill göra ett nytt Killer Instinct, men att de inte hittat någon utvecklare som vill ta sig an det. Med tanke på att tvådimensionella slagsmål knappast är en stekhet genre just nu, verkar det ändå rimligt.

Givetvis är det bara ett rykte, men om det stämmer och Microsoft letar en utvecklare, så betyder det samtidigt att spelet knappt är påbörjat och sannolikt flera år borta.

Killer Instinct

Relaterade texter

9
Killer InstinctScore

Killer Instinct

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har sysslat med handgemäng och är nu redo att recensera uppföljaren till Rares kultklassiska slagsmålsspel Killer Instinct. Så här bra är det nya spelet...



Loading next content