Svenska
Gamereactor
nyheter
Dead Island 2

Dead Island 2 tycks vara på väg till PS5 och Xbox Series S/X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kommer du ihåg E3 år 2014? Det är inte länge sedan, men i dagens snabba värld framstår det som en smärre evighet. Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister, Apple hade fortfarande inte släppt någon smartklocka, Microsoft ägde inte Mojang, Gamergate-eländet hade ännu inte dragit igång, vi undrade mangrant hur Bungies första spel efter Halo skulle bli (Destiny) och ingen trodde att realitystjärnan Donald Trump en dag skulle bli president.

E3 2014 var även när Dead Island 2 utannonserades. Ett spel som definierar begreppet "development hell" mer än det mesta annat och som inte mindre än tre olika utvecklare försökt göra något av; ursprungligen Yager Development, sedan Sumo Digital och just nu Dambuster Studios. Och det har fortfarande inte släppts och tycks heller inte komma i år.

Nu noterar MauroNL på Twitter att Dambuster letar efter en producent som ska arbeta på "an established AAA title for Next Gen Consoles and PC platforms". Och att döma utifrån alla deras andra platsannonser samt studions storlek - kan man dra slutsatsen att Dead Island 2 är det enda spel de arbetar på.

Kort sagt, räkna inte med Dead Island 2 till Playstation 4 eller Xbox One. När (om?) vi får återse spelet nästa gång, lär det alltså vara till den nya generationen, och det är väl kanske inte helt fel för en serie i behov av en nystart?

Dead Island 2

Relaterade texter

8
Dead Island 2Score

Dead Island 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter orimligt lång väntan och en definition av begreppet utvecklingshelvete är det nu äntligen dags att få spela Dead Island 2, har det varit väntan värt?



Loading next content