Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy låter dig spela som transperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Man kan milt sagt säga att Hogwarts Legacy haft en skakig resa sedan utannonseringen i september förra året. Även om trailern imponerade på många, var det samtidigt andra som ville uppmärksamma J.K. Rowlings kontroversiella kommentarer om könsidentitet och ville veta om författaren är en del av utvecklingen eller ej. Det hjälpte definitivt inte heller att det nyligen uppmärksammades att en av chefsutvecklarna länge publicerat antifeministiska Youtube-videos, så Avalanche Software och Warner Bros är nog tacksamma gentemot Jason Schreier för att han kastade lite vatten på elden idag.

Den välkända Bloomberg-journalisten har publicerat en artikel som berättar att flera av hans oftast pålitliga källor hävdar att Hogwarts Legacy kommer att låta oss anpassa vår karaktärs röst och kropp utan att välja kön. Om detta system följer med till den färdiga utgåvan nästa år, så kommer vi därefter att kunna välja mellan "witch" och "wizard", för att sedan bestämma vilket hus du hamnar i och hur andra ska tilltala dig.

Rapporten säger att ett antal utvecklare har varit tvungna att kämpa för detta och att dessa har velat inkludera transpersoner under lång tid. Cheferna ska ha varit svajiga, men nu verkar det som att förnuftet har segrat så folk faktiskt får skapa sina karaktärer utan artificiella begränsningar.

Hogwarts Legacy

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...



Loading next content