Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy-utvecklare slutar efter kontroversiella videos

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare i veckan avslöjades att Hogwarts Legacy kommer låta den som vill spela som transperson. När vi rapporterade om det, berättade vi även att en projektledare tidigare hade fått mycket kritik efter att ha lagt upp några Youtube-videos för ett par år sedan, vilka kunde tolkas som både antifeministiska och vänligt inställda till gamer-gate. Detta har på förhand fått många att säga att de ska bojkotta spelet, vilket sannolikt är en av anledningarna till dagens nyheter.

Personen vi talar om är Troy Leavitt, och han skriver nu på Twitter att han lämnar Avalanche Software. Inlägget gör det ganska tydligt att detta inte beror på ett bättre erbjudande eller andra "naturliga" orsaker:

"1. I have made the decision to part ways with Avalanche Software. I have nothing but good things to say about the game, the dev team, and WB Games.

2. I will be releasing a Youtube Video about this soon on my channel."

Den efterföljande tweeten säger desto mer:

"To clarify: I felt absolutely secure in my position. However, I still wanted to resign for reasons that I will explain in that forthcoming video. I'm in excellent spirits and very pleased with my relationship with WB and Avalanche."

Kort sagt, det låter som om Leavitt slutar på grund av hatmeddelanden och att han verkligen har satts under luppen nyligen, samt kanske i hopp om att "rädda" spelet från att förknippas med annat än tråkigheter. Det återstår att se vad han har att säga om saken i den video som alltså är på väg.

Vad tror du ligger bakom detta?

Hogwarts Legacy

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...



Loading next content