Svenska
Gamereactor
nyheter
Stalker 2: Heart of Chornobyl

Stalker 2 får eventuellt stöd för moddar till Xbox

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Stöd för moddar till konsolspel är tyvärr fortfarande väldigt ovanligt, men det finns en handfull undantag, där remastern av The Elder Scrolls V: Skyrim är det mest uppmärksammade. Men fler sådana spel är på väg, och tydligen är chansen hygglig att Stalker 2 blir ett av dem.

I en rysk podcast hade nämligen GSC Game Worlds PR-manager Zakhar Bocharov massor av spännande detaljer att berätta om det radioaktiva äventyret. Bland annat fick vi veta att systemet för simuleringen av allt liv i spelet, A-life, har uppgraderats rejält. Därmed kommer nu världen och dess varelser interagera både med varandra och med dig som spelare även utan att du ibland märker det.

Stalker 2 har dessutom en icke-linjär story story som tydligen kan utspelas på flera olika sätt. Bocharov säger rakt ut att det kommer att finnas ett "enormt antal förgreningar i storyn och olika slut". Singleplayer bekräftas också vara spelets huvudläge, vilket rimligen betyder att det är här GSC Game World lägger mest kärlek.

Till sist är moddar väldigt viktigt för både utvecklarna och spelets community. Därför undersöker de nu möjligheterna att lägga till detta för Xbox Series S/X (till PC är det redan bekräftat).

Stalker 2 släpps på ett ännu ej fastslaget datum under året, och kommer till både PC och Xbox Series S/X. Det ingår även med Xbox Game Pass från och med dag ett.

Stalker 2: Heart of Chornobyl

Tack Gamingsym

Relaterade texter



Loading next content