Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario Bros.

Unikt exemplar av Super Mario Bros sålt för 5,8 miljoner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Rekordet för dyraste spelköp är slaget. Förra året auktionerades ett exemplar av den ökända Nintendo Playstation-konsolen ut, och det vinnande budet landade på strax över 3 miljoner svenska kronor, något som fram till i fredags ansågs vara rekordet när det kom till dyr spelhistoria. I helgen var det däremot dags för en unik utgåva av det allra första Super Mario Bros-spelet till NES att budas ut till allmänheten, och när krutröken hade lagt sig och budspadarna inte längre vajade i vinden så låg det vinnande budet på 660 000 amerikanska dollar, vilket direktöversatt blir runt 5,8 miljoner svenska kronor.

Anledningen till det höga priset beräknas vara för att exemplaret var inplastat, i ett väldigt bra skick samt att det tillhör en väldigt tidigt utgåva av spelet innan Nintendo hade hunnit sätta dit sin egen trademark-symbol. Det tidigare rekordet för en Super Mario Bros-kassett nåddes förövrigt i november förra året då ett annat exemplar såldes för runt 1,3 miljoner kronor.

Detta var förövrigt inte de enda speldyrgriparna som auktionerades ut i helgen. Ett bra exemplar av Mike Tyson's Punch Out!! gick för 900 000kr medan ett exemplar av Mega Man klubbades hem för runt 1,3 miljoner kronor.

Super Mario Bros.

Tack, Polygon

Relaterade texter



Loading next content