Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: nytt Super Monkey Ball i görningen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I en tid för länge, länge sedan under Gamecube/Xbox/PS2-generationen var faktiskt Super Monkey Ball en av de hetare party-spelserierna. Huvudmomentet med små apor som balanserade på små gummibollar över snäva banor parades med fantastiska minispel. Det blev till och med en nyhet när utvecklarna bytte bananmärke från Dole till Chiquita.

Inte helt olikt t ex Angry Birds så vattnades dock varumärket ur rätt ordentligt, med likartade uppföljare som inte utvecklade konceptet utan fortsatte att leva på gamla meriter. Bubblan (bollen?) sprack helt enkelt, och inte sen 2014 och Super Monkey Ball Bounce till Android och IOS har vi fått ett sprillans nytt spel i serien. Det verkar emellertid Sega vilja råda bot på nu.

Rykte: nytt Super Monkey Ball i görningen
Visste du att banan heter banan på Uzbekiska?

Enligt Segabits har "the Australian Classification Board" listat ett spel med den något underväldigande titeln Super Monkey Ball Banana Mania! Trots att ingen officiell utannonsering skett kan vi anta att det inte är helt taget från luften, då rykten om ett spel kallat Super Monkey Ball Retro florerat ett tag.

Utöver titel säger källan inget mer än att det rör sig om multiplattform, PG-rating (från 13 år) och online interactivity. Bara faktumet att det förhoppningsvis kommer ett nytt Super Monkey Ball får åtminstone oss på redaktionen att påbörja hypetåget. Vad tror du om ryktena, kära läsare?



Loading next content