Svenska
Gamereactor
nyheter
Game Builder Garage

Nintendo utvecklar Roblox-konkurrenten Game Builder Garage

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Man kan lugnt säga att kartongkonceptet Nintendo Labo inte blev den framgång som det japanska företaget hade hoppats på, men det hindrar dem inte från att försöka vidga sina vyer.

De har nämligen utannonserat Game Builder Garage, vilket i allt väsentligt tycks vara Nintendos svar på Roblox. Här kommer yngre förmågor lära sig göra egna spel från grunden och välja vad olika knappar ska göra, hur spelet ska ser ut, designen och andra grundläggande saker. Som trailern visar kommer detta att göras med hjälp av små varelser som heter Nodons. Dessa kommer på ett "roligt och enkelt sätt" att lära även de yngsta att skapa allt från enkla plattformstitlar till racingspel. Om resultaten blir bra kommer du även kunna dela det du har skapat med andra via koder.

Om detta låter intressant bör du markera den 11 juni kalendern, för då släpps Game Builder Garage exklusivt till Nintendo Switch.

HQ
Game Builder Garage
Game Builder GarageGame Builder GarageGame Builder GarageGame Builder Garage

Relaterade texter

0
Game Builder GarageScore

Game Builder Garage

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Nintendo fortsätter låta spelare bygga sina egna äventyr, men denna gången är vi inte begränsade till bygga banor i Mario-världen...



Loading next content