Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 2042

Cross-progression och cross-play är på väg till Battlefield 2042

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är EA som nu har gått ut med nyheten att cross-play och cross-progression kommer till Battlefield 2042 men först skall funktionerna testas och det kommer förstås att göras av utvecklaren själv, dock tillsammans med ett antal lyckligt utvalda spelare.

Enligt EA så kommer man att testa funktionaliteten på följande plattformar: PC, PS5 och Xbox Series X/S. Detta kommer som sagt att utföras av utvecklaren själv, DICE och det första stadiet är ett så kallat "Technical Playtest", där särskilt utvalda grupper kommer att spela mot varandra på nämnda plattformar, under tillsyn av DICE förstås. Under testet kommer alltså inte Xbox One och PS4-spelare att kunna deltaga men de skall ändå kunna spela tillsammans, enligt EA. Förutom cross-play så bygger även utvecklingsteamet en grund för cross-progression och cross-commerce. Enkelt förklarat så innebär det helt enkelt att man kan ta med sig all sin progression och alla inköp man har gjort från en plattform till en annan. Byter man till exempel från Playstation till Xbox så skall man alltså aldrig behöva oroa sig över att man förlorar varken själva spelet eller allt man uppnått i det.

Testerna kommer att påbörjas senare i sommar och ett antal tusen personer kommer att ingå i processen. Det finns ingen lista man kan skriva på för att få deltaga utan det är EA som kommer att kontakta aktuella utvalda personer för att fråga huruvida man är intresserad av att medverka eller ej. Du måste dock vara registrerad på EA Playtesting för att ha någon som helst chans att bli utvald så har du inte gjort det ännu och är sugen på att deltaga i ett sådant här test är det dags nu. Är du redan registrerad så säkerställ att rätt uppgifter faktiskt ligger där. Det skall dock poängteras att detta inte på något sätt garanterar en plats, det ger dig endast möjligheten att bli utvald.

Battlefield 2042

Relaterade texter

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR UK (Översättning: Petter Hegevall)

R E W I N D ! Efter att ha fått testa en förhandsversion som enligt vår systertidning i England var förhållandevis fri från tekniska bekymmer har Dice senaste spel släppts och det presterar rätt illa, därför har vi tiltat vårt betyg efter produkten som just nu står på butikshyllorna...



Loading next content