Svenska
Gamereactor
nyheter
Black Mesa

Andra kapitlet i Black Mesa: Blue Shift har nu släppts

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Black Mesa, är som de flesta säkert känner till en ytterst långdragen remake av Half-Life. 14 år tog det för Crowbar Collective att slänga ihop huvudprojektet och än är det inte klart. Det saknar nämligen expansionerna från Gearbox men där har moddingteamet HECU Collective steppat in och tagit på sig ansvaret och nu har man nått fram till kapitel två i Blue Shift.

Black Mesa: Blue Shift påbörjades 2015 och den första delen, Living Quarters Outbound släpptes i mars i år. Kapitel två, Insecurity adderar inga nya strider men tillåter spelare att utforska Black Mesa och introducerar oss också för flera nya karaktärer, däribland G-Man och självaste Gordon Freeman.

Modden finns att ladda ner från ModDB eller genom Steam. Självklart är den gratis men man behöver förstås ha Black Mesa installerat på datorn. Förutom kapitel två så innehåller modden ett antal uppdateringar och fixar för kapitel ett.

Teamet har behållit de flesta originalrösterna från spelet men vissa delar har gjorts om. Soundtracket kommer också att göras om och man har plockat in en helt ny kompositör som jobbar på projektet.

Totalt kommer Half-Life: Blue Shift att innehålla åtta kapitel och håller man den här utvecklingstakten så borde hela projektet kunna vara klart innan 2022 är slut. Då skall man dock ta med i beräkningarna att de två första kapitlen i princip består av interaktiva cutscenes, det är först i nästa kapitel själva spelet drar i gång. När kapitel tre, Duty Calls släpps finns det i dagsläget ingen information om.

Spelar du Black Mesa?

Black Mesa

Relaterade texter

Black MesaScore

Black Mesa

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Den hemmapulade amatörmodden Black Mesa Source har efter åratal av hemlighetsmakeri och outtröttligt kämpande från sju initierade fans äntligen släppts. Petter har återupplevt sitt absoluta favoritspel, nu i helt ny grafik...

Black Mesa försenat med ett halvår

Black Mesa försenat med ett halvår

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Crowbar Collective har trista nyheter. Deras kommande remake på Half-Life, kallad Black Mesa, kommer inte att släppas i sommar som ursprungligen var planerat. Spelet...



Loading next content