Svenska
Gamereactor
nyheter

Valve siktar på 30 FPS för Steam Deck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den senaste tidens branschsnack har såklart handlat om Steam Deck och vi har alla fått se de tekniska specifikationerna för Valves bärbara spelmaskin men en ständigt återkommande fråga har ännu inte besvarats. Hur många FPS kommer spelen att kunna rulla i? Svaret kom i en intervju med IGN, där Pierre-Loup Griffais från Valve lät meddela att de riktar in sig på 30 FPS. Han berättar också att alla spel som har testats på Steam Deck har varit problemfria och att de prioriterar stabil bildfrekvens framför hög upplösning, en upplösning som ändå kommer att följa trenden inom branschen. Så här säger han om prestandan i Steam Deck

"If people are still valuing high frame rates and high resolutions on different platforms," Griffais said, "I think that content will scale down to our 800p, 30Hz target really well."

Han öppnar dock för att om trenden börjar peka åt ett annat håll, det vill säga att spelarna börjar att kräva högre upplösningar i spel så kan de anpassa det genom att skala ned FPS. Det är dock ingenting de har sett något behov för ännu tillägger han. Det är däremot viktigt för Valve att Steam Deck känns framtidssäkrad redan från början och inte bara presterar här och nu utan faktiskt följer med den snabba utvecklingen inom spelbranschen. Man skall se spelkonsolen som en modern laptop för spelandet. Precis som en Nintendo Switch, helt enkelt men mer kraftfull och mångsidig. En stor anledning till den högre prestandan i Steam Deck tror Yazan Aldehayyat, hårdvaruingenjör beror på att Valve använder den senaste generationen av processorer från AMD och en helt ny typ av minnen, LPDDR 5.

Valve Steam Deck går att förbeställa nu med en förväntad leverans i december i år. Versionen med 512GB kommer dock att dröja tills nästa år, 2022.

Valve siktar på 30 FPS för Steam Deck


Loading next content