Svenska
Gamereactor
nyheter

Activision Blizzard-anställda har fått nog och går ut i strejk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Trots den senaste veckans uttalanden och löften om förbättring från ledningen på Activision Blizzard har de anställda beslutat sig för att gå ut i strejk. De anser att svaren de fått inte räcker då de fortfarande inte tycker att de har fått adekvat bemötande när det gäller tvångsförlikning, anställningsprinciper, lönetransparens och extern granskning av företagsprocesser. De anställda välkomnade dock VD:n Bobby Koticks engagemang för förändring men planerar ändå att genomföra aktionen. Över 2 000 nuvarande och tidigare medarbetare har nu dessutom skrivit på det brev som skickades ut till ledningen, enligt Bloomberg.

Även World of Warcraft-teamet har nu gått ut i en gemensam tweet och bett om ursäkt för hur dåliga de har varit på att inkludera alla kön, etniciteter, sexuella preferenser och bakgrunder i sitt spel och att de omgående kommer att vidta åtgärder för att göra World of Warcraft till en plats där alla skall känna sig välkomna.

Strejken ägde rum utanför huvudkontorets entré i Kalifornien med start 18.00 svensk tid, i går och hundratals slöt upp för att visa sitt missnöje. Förfriskningar och food trucks stod till demonstranternas förfogande och förbipasserande trafik tutade och skanderade "every voice matters!" Många ville se Bobby Koticks omedelbara avgång. Men det var inte bara på gatorna det demonstrerades utan även online. En Twitteranvändare, Shannon har på sitt inlägg "You can support #ActiBlizzWalkout by not playing their titles," fått över 2 500 retweets och 5 000 likes. I kommentarerna uppmanas alla att inte logga in eller att avinstallera samtliga spel från Activision Blizzard, vilket många uppenbarligen också gör.

Frågar man experter om vad de tror om utvecklarens framtid så är det blandade besked och mycket hänger på hur snabbt man agerar och vilka åtgärder man tar. Om det här tas på allvar och sköts på ett korrekt sätt så finns det fortfarande en möjlighet för Activision Blizzard att minimera skadorna på sitt varumärke men det kan lika gärna sluta i att Activision Blizzard toppar listan över världens mest avskydda företag, säger till exempel David Cole, analytiker på DFC Intelligence.

To be continued...

Activision Blizzard-anställda har fått nog och går ut i strejk


Loading next content