Svenska
Gamereactor
nyheter

PSVR2 kommer att husera HDR OLED-skärmar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under tisdagen presenterade tydligen Sony en del information för sina interna avdelningar och förstaparts-studios gällande prestandan i det kommande VR-headsetet till Playstation 5 och en del av denna info har nu råkat läcka ut på nätet. Tydligen kommer PSVR2 att husera två stycken HDR OLED-skärmar med 2000 x 2040 pixlar per öga (4K, när man slår ihop båda skärmarna med andra ord), 110 graders field-of-view samt att det kommer att finnas med flexibel skalning i upplösningen för att kunna lägga mer fokus rent grafiskt på det som ögat fokuserar på.

När det gäller handkontrollerna till PSVR2 verkar det som om de kommer att husera sensorer som inte bara kommer att kunna känna av om du trycker på vissa delar av dosorna utan hur långt ifrån dina fingrar är när du inte trycker på knapparna. Sony avslutade presentationen genom att klargöra att de absolut avser att skapa fler "traditionella" storspel till PS5 med inbyggt VR-stöd snarare än enbart ett antal mindre VR-projekt specifikt för headsetet, som var fallet med PSVR(1). Ska vi i och med detta förvänta oss ett VR-läge i Killzone 5? Eller i God of War: Ragnarok?

Hur sugen är du på PSVR2?

PSVR2 kommer att husera HDR OLED-skärmar
PSVR (1() blev en stor succé för Sony även om det släpptes lite väl få påkostade spel till den, enligt oss på Gamereactor.


Loading next content