Svenska
Gamereactor
nyheter
The Ascent

Rekordhelg för Neon Giant och The Ascent

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det går riktigt bra för svenska Neon Giant och deras debutspel The Ascent. Redan öppningshelgen sålde det cyberpunkiga äventyret för 5 miljoner dollar, eller ca 43 miljoner svenska kronor. Det låg dessutom etta på Steam Global Charts och hade över 10 miljoner views på YouTube och Twitch, uppdelat på 1 700 separata streamade genomspelningar.

Utgivaren Curve Digital låter meddela att detta är ett rekord för deras del. De har aldrig haft en sådan stark öppningshelg för något av sina tidigare spel. Bakom succén ligger ett nära samarbete med utvecklaren, att man har fått in nytt starkt ledarskap och nya talanger som alla har jobbat bra ihop, enligt John Clark, VD på Curve.

The Ascent utvecklades av ett team på endast tolv personer och trots att det hade sina brister så var vi ändå i det stora hela imponerade. Om du har missat Niclas recension hittar du den här!

Har du börjat spela The Ascent?

The Ascent

Relaterade texter

1
The AscentScore

The Ascent

RECENSION. Skrivet av Niclas Wallin

Niclas har satt tänderna i Neon Giants cyberpunkäventyr och han är till stor del imponerad av svenskarnas första spel...

0
The Ascent släpps till Playstation i mars

The Ascent släpps till Playstation i mars

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Redan i december blev det inofficiellt avslöjat att tidigare PC- och Xbox-exklusiva The Ascent var på väg till Playstation-konsolerna. Nu, två och en halv månad senare...



Loading next content