Svenska
Gamereactor
nyheter

Dubbelklicka Xbox-handkontrollen för att växla mellan olika format

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som du kanske vet har Xbox Series S/X-kontrollen stöd för Bluetooth och det är mycket enkelt att använda den till ett annat format än Xbox. När du har synkat handkontrollen behöver du bara hålla in synkroniseringsknappen för att ansluta den till Android, PC eller vad du nu använde senast.

Genom att sedan dubbelklicka på synkroniseringsknappen ansluts den omedelbart till Xbox igen. Tyvärr innebär detta att du måste komma ihåg när du ska hålla in och när du ska dubbelklicka, men en lösning är lyckligtvis på väg med en ny uppdatering. Medlemmar i Xbox insider-programmet kan nu bara dubbelklicka för att byta till det andra formatet och sedan dubbelklicka för att komma tillbaka igen.

För att göra det ännu bättre kommer den här funktionen även till äldre Xbox One-handkontroller (tillsammans med Dynamic Latency Input för mer responsivt spelande) som stödjer Bluetooth, vilket i princip innebär från 2016 och framåt. James Shield, senior product planner för Xbox, visade hur detta fungerar på Twitter i en kort video under helgen. Kolla in för att se hur det ser ut och fungerar.

Även om vi inte vet när den här funktionen ska lanseras officiellt av Microsoft, tvivlar vi på att vi kommer att behöva vänta mer än en månad eller två på den.

Dubbelklicka Xbox-handkontrollen för att växla mellan olika format


Loading next content