Svenska
Gamereactor
nyheter

Det är nu möjligt att spela emulerade spel till Xbox Series S/X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de största nyheterna i Xbox Series S/X septemberuppdatering som släpptes förra veckan, var den massiva uppgraderingen av webbläsaren Edge till konsol. Detta möjliggör flera nya möjligheter som bland annat att köra Stadia, Discord eller till och med strömma Steam-titlar till din Xbox.

Men fans har även hittat andra användningsområden. Det är ganska enkelt att ställa in din Xbox i Developer Mode för att kunna spela emulatorer felfritt på din konsol, men inte alla vill göra detta. Nu har det därför uppmärksammats att du enkelt kan spela emulatorer oavsett tack vare den nya webbläsaren, vilken tar bort alla hinder från den gamla versionen.

Som Modern Vintage Gamer förklarar i en ny video behöver du bara hitta en sida som kör emulatorer i JavaScript, varpå du kommer kunna spela alla 8- och 16-bitarsklassiker samt bland annat Playstation och Nintendo 64 med hjälp av Xbox Series S /X-handkontrollen komplett med stöd för andra funktioner (som Save States). I videon visas titlar som Axelay, F-Zero X och Marvel vs Capcom med till synes perfekta resultat.

Som du kanske vet är mycket av användningen kring emulatorer och gamla spel juridiska gråzoner eller till och med olagligt, och naturligtvis kommer vi därmed inte att berätta var du kan hitta piratkopierade spel eller uppmuntra dig att ta reda på det. Med det sagt så vet du nu ändå mer om möjligheterna som öppnas med nya Edge till Xbox, och vi antar att fler alternativ som faktiskt är lagliga kommer upptäckas under de kommande veckorna.

Det är nu möjligt att spela emulerade spel till Xbox Series S/X


Loading next content