Svenska
Gamereactor
recensioner
Sprinkle Islands

Sprinkle Islands

I en veritabel mylla av pusselspel till din Iphone, står Sprinkle Islands ut som ett av de bättre alternativen. "Lövet" Löfström har satt betyg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att hitta rätt i djungeln som är pusselspel på App Store är ungefär lika lätt som att hitta rätt i de mörka skogarna utanför Gamereactors redaktionsfönster. Du kan lätt tappa bort dig och till slut krävs det en vägvisare, eller en mammas tröstande hand, för att leda dig rätt. Rätt har du dock definitivt kommit om du hittar fram till Sprinkle Islands. Ett vattenbaserat, gulligt litet pusselspel som har vett nog att inte ta i för mycket utan istället göra det man faktiskt gör, rätt så bra.

HQ

Upplägget är välkommet enkelt. Du är en brandbilsliknande maskin som med din trogna vattenspruta ska släcka bränder för att ta dig vidare till nästa nivå. Ibland sprutar du bara ner de onda lågorna med sprutan, men ofta måste du använda vattnet för att låsa upp nya vägar för vattnet att ta sig fram mot elden. Vattnet styr du med din brandspruta som kan röra sig upp och ner, med olika vinklar för munstycket som följd.

Sprinkle Islands
Grafiken är enkel men läcker, men musiken stängs med fördel av.

Begränsningarna är dock flera. Dels kan du inte bara brassa på med sprutan hejvilt, då vattnet är begränsat och en tom tank betyder förlust. Du kan heller inte ta hur mycket tid som helst på dig, för de små blå rackarna som bor på ön som spelet antyder, gör så i lättantändliga (hur tänkte arkitekten där?) små hyddor som brinner till marken fortare än du kan säga "brandskyddsmyndigheten".

Och svårare än så är inte Sprinkle Islands, till en början i alla fall. Men när vattnet börjar tryta och du anar en stank av lätt rostade blåa rackare, är det lätt pulsen stiger. Balansen mellan pussellösandet och tidspressen är vad som gör att Sprinkle Islands sticker ut på ett bra sätt bland alla andra pusselspel där ute. Det, och den rent abnormt snygga vattenfysiken som verkligen imponerar.

Detta är en annons:
Sprinkle Islands
Det handlar inte bara om att släcka bränder, utan även att pussla dig fram så vattnet hittar rätt.

Är du sugen på lite pusslande i hängmattan, kombinerat med sockersöt grafik och lagom mycket tidshets kan du göra klart sämre val än Sprinkle Islands. Det är inte ett revolutionerande spel på något sätt, men mysigt, välgjort och tilltalande nog att kunna locka lite glasspengar ur fickan på dig.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Skarp grafik, bra balans mellan tidspress och pussellösande, kluriga pussel
-
Hemsk musik, något för avskalat
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Sprinkle IslandsScore

Sprinkle Islands

RECENSION. Skrivet av Marcus Löfström

I en veritabel mylla av pusselspel till din Iphone, står Sprinkle Islands ut som ett av de bättre alternativen. "Lövet" Löfström har satt betyg



Loading next content