Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech DiNovo Mini

Släng ut det stora tangentbordet och musen från vardagsrummet. Allt du behöver är en liten trådlös mussla av plast.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

För att kunna dra full nytta av en hemmabio-PC eller alla mediafunktioner i Playstation 3 så bör man ha någon form av tangentbord och eller mus. Tyvärr är det få tangentbord som passar så där klockrent på soffbordet utan man får föröka gömma dem någonstans när de inte används.

HQ

Det här har Logitech tagit fasta på och skapat DiNovo Mini: Ett minitangentbord med inbyggd pekplatta och laddad med smarta snabbkontroller för mediacenterhantering.

Själva enheten är inte alls stor, riktigt smidig faktiskt. 15 x 9 centimeter med locket stängt är inte mycket. Själva knappsatsen är dold bakom ett halvgenomskiligt, svart plastlock.

Tangentbordet är upplyst underifrån och det är inga problem att använda det i ett fullmörkt biorum. Förutom de vanliga bokstäverna och siffrorna (åäö) finns med. Så är Minin även utrustad med en liten pekplatta. Den fungerar på samma sätt som den på en bärbar dator, men är bara 25 mm i diameter. Man kan ställa in plattan om den ska vara pekplatta eller fungera som ett digitalt styrkors. Beroende på vilket läga man väljer så ändras bakgrundsbelysningen och i styrkorsläget så ser man pilmarkeringar i själva plattan - snyggt.

Logitech DiNovo Mini
Den lilla pekplattan kan användas på två sätt
Detta är en annons:

Styrplattan är i minsta laget, men fungerar ändå hyggligt. Man får komma ihåg att hela enheten är smidigt liten. Tanken är att man ska använda pekplatteläget när man kör windows och det digitala styrkorset när man är inne i Media Center eller manövrerar sin Playstation 3:a.

Bakgrundsbelysningen styrs av en ljussensor som gör att den lyser längre när det är mörkt och knappt alls när det är ljust ute. Smart funktion, som också gör att Minin klarar sig upp emot en månad på ett fulladdat batteri.

Tyvärr fungerar den inte med Xbox 360 vilket är synd. Många använder sin Xbox som Media Center Extender och då fungerar inte Minin. Själva höljet är också i plastigaste laget, men det är också den enda kritik jag har mot Logitechs lilla läckerbit.

Logitech DiNovo MiniLogitech DiNovo MiniLogitech DiNovo MiniLogitech DiNovo Mini
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Smidig storlek, smarta snabbknappar
-
Plastigt lock, fungerar inte på Xbox 360
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content