Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

R660GT Force Feedback Wheel

Saiteks nya racingratt bjuder på force feedback, flyttbar växelspak och en stabil montering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Rattar. Få saker är så roliga att testa som just rattar. Ett perfekt läge att återbesöka gamla racingfavoriter och bränna lite digitalt gummi. Den här gången blev det Colin McRae: Dirt och Simbins Race 07 som fick ställa upp.

HQ

Bilspel ska spelas med ratt. Så enkelt är det. Med ratt och en kameravy från motorhuven eller inne i kupén. Det är då fartkänslan och spänningen är som mest påtaglig och upplevelsen av att köra racerbil är mer närvarande än annars.

Saitek har länge tillverkat PC-tillbehör och är främst kända för sina ambitiösa flygjoysticks för de riktiga Flight simulator-nördarna. De har även tidigare tillverkat ett antal mer vanliga tillbehör för PC-gamern.

Deras nya R660GT-ratt ersätter den gamla trotjänare R440. Till skillnad från föregångaren så är R660 nyare, snyggare och mer stabil.

Installationen är enkel. Snäpp fast bordsfästet i ratten och dra åt fästskruven. Sedan klickar man ihop pedalerna med golvplattan. Koppla in kablarna och du är good to go.

Detta är en annons:

En glad nyhet för dem som är vänsterhänta eller vill återskapa den rätta högerstyrda Skyline-känslan i Racedriver: Grid, är att växelspaken enkelt går att flytta.

Växelspaken är av sekvensiell typ - du kan dra spaken upp eller ner. Känslan är helt ok för att vara en ratt i plast och fullt jämförbar med andra i samma prisklass.

Som de flesta andra rattar har R660GT två pedaler. De ligger inte bättre eller sämre än andra pedalplattor på marknaden, men är av det plastigare slaget. En bra detalj är att det går att låsa pedalerna så att de fungerar tillsammans och inte var för sig. Bra om man aldrig bromsar kanske, vad vet jag. Bromspedalen ger något större motstånd än gaspedalen och det skänker lite mer realism till det hela.

Pedalerna är rätt små och fladdriga, inte något ovanligt på rattar i den här prisklassen, men kan här kanske förklaras med Saitekt vilja att ha pedalernas gångjärn i ovankant av pedalen istället för som vanligt är, längst ner. Man hävdar att det ska efterlikna verkligheten bättre. På min bil (IRL) så sitter dock gaspedalen fast i golvet.

Detta är en annons:

R660GT är, som namnet antyder, en force feedback-ratt. Kraften är fullgod och precisionen riktigt bra. Den går inte att jämföra med Logitechs monsterratt G25, men så kostar Saiteken knappt en tredjedel också.

Rattgreppet är skönt mjukt, men vid riktigt häftiga bataljer så kan handsvett vara ett problem och göra greppet mindre stabilt.

Saiteks nya Force Feedback-ratt är ett prisvärt mellanalternativ. Den levererar på alla punkter utan att sticka ut.

R660GT Force Feedback Wheel
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Flyttbar växelspak, stabil montering
-
Små pedaler
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content