Svenska
Gamereactor
recensioner
Trine 2

Trine 2

Trine 2 är tillbaka i magisk miljö. Vår omaka trio ska återigen ge trolltyg spö. Plattformshoppande, svärdfäktande och simsalabim. Juletid och sagolika ting får Daniel att recensera på rim

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En gång för länge sedan, i ett land långt, långt bort, fanns det en trollkarl, en riddare och en tjuv. Riddaren var fet, trollkarlen harig och tjuven kvinnligt ljuv. Mat, dryck och svärdkonst var riddarens kall. Trollkarlen kunde frammana objekt genom magi, bland annat lådor enligt kvadratisk mall. Tjuven, ja hon sköt pil med båge, svingade sig smidigt mellan avsatser och kunde försvinna i tomma intet med en knall.

En omaka trio, må så vara, men tillsammans var de tvungna att arbeta för att äventyret klara.

Det första som slog var den sagolika grafiken. Inte en enda bildruta lämnade mig besviken. Lummiga skogar, mysiga grottor och medeltida städer. En fantasi, en dröm, ett paradis - om det inte vore för goblinerna och deras ihärdiga räder.

Trine 2
Tyst som natten, smidig som katten.
Detta är en annons:

Oknytt, fällor och faror väntade alltså våra protagonister. Historian i övrigt var inte något speciellt, ganska mysig, men ändå lite trister.

Riddarens mod kom främst till pass vid strid. Tjuvens änterhake gjorde nytta när plattformshoppande tog vid. Trollkarlen löste många pussel genom att manipulera fysiken. Det var den grundläggande taktiken. Banorna kunde dock tacklas på olika sätt. Så länge man tog sig i mål, var ju alla lika rätt.

Allt eftersom fick man uppgradera gängets förmågor. Att kunna kasta sin stridshammare som en projektil visade sig effektivt mot gröna odågor. Jag har även träffat sniglar, ormar och paddor i jätteformat. Ganska bisarrt, i sagornas värld dock så självklart.

Trine 2
Om du dess mage massera, kanske du får passera.
Detta är en annons:

Svårighetsgraden gav inte några grå hårstrån. Däremot fanns det hemligheter i mångtaliga skrymslen och vrån. Trots det var speltiden ganska knapp. Fem-sex timmar, och då behövde jag inte heller vara särskilt rapp. Möjligheten att spela tillsammans ökade livslängden. Detta kunde man göra både lokalt och online som en i mängden. Upp till tre personer kunde då sina kunskaper kombinera. Men det kändes ändå som man ville ha lite mera.

Spelkontrollen fungerade bra och väl. Jag hoppade, trollade, sköt, svingade ett svärd - det var tveklöst jag som var i befäl. En handkontroll är dock närmast ett tvång. Mus och tangentbord gjorde mig i detta fall enbart vrång.

Trine 2
Är man rädd för mörka kammare, tag då med en stor hammare.

Musiken speglade vackert miljöernas förtrollande charm. Även berättarrösten värmde mig varm. Att titta och lyssna på Trine 2 är något alldeles speciellt. Och tro mig, det är ett riktigt bra spel, även om jag gnällt. Plattformare av kvalitet växer inte på träd idag. Detta gjorde mig därför väldigt glad.

Vackert, välljudande och presenterat som en saga. Lockar det dig, så är det bara att taga.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Vacker grafik, atmosfärisk musik, fiffigt upplägg, snillrika pussel baserade på fysik
-
För kort, saknar utmaning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • MappleCom
    Jag nu spelat klart Trine 2 till Mac. Måste tyvärr erkänna att det var det första spelet jag någonsin köpt. Jag älskar dock spel och spelar... 7/10

Relaterade texter

Trine 2Score

Trine 2

RECENSION. Skrivet av Daniel Steinholtz

Plattformshoppande, svärdfäktande och simsalabim. Juletid och sagolika ting får Daniel att recensera på rim...

9
Över sju miljoner sålda Trine

Över sju miljoner sålda Trine

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Finska utvecklaren Frozenbyte har haft enorma framgångar med sina båda Trine-spel (inklusive specialutgåvor), men vi hade inte riktigt förstått hur bra det gått förrän de...

7
Trine 2 finns nu på Playstation 4

Trine 2 finns nu på Playstation 4

NYHET. Skrivet av Oskar Nyström

Complete Story-versionen av Trine 2 finns nu tillgänglig på Playstation 4, hälsar Frozenbyte via Playstation-bloggen. Plattformsspelet för tre spelare renderas i 1080p i...

5
Trine 2: Complete Story till Playstation 4

Trine 2: Complete Story till Playstation 4

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Finska Frozenbyte låter meddela att deras ljuvliga pusselplattformsspel Trine 2 kommer att släppas även till Playstation 4, tillsammans med det så kallade Complete...



Loading next content