Svenska
Gamereactor
recensioner
Gotham City Impostors

Gotham City Impostors

Batman-universumet har fått sin eget flerspelarläge. Är Gotham City Impostors spelet vi inte visste att vi ville ha eller stannar det vid att vara just en bedragare? Viktor har recenserat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gotham City Impostors skulle lätt kunna avfärdas för att vara ännu en Call of Duty-kopia om än penslad med några drag från Team Fortress 2s färgskala. Men det vore orättvist mot spelet i sig. För även om själva basverket delar otaliga likheter med spelvärldens bäst säljande actiontitel, så tar Gotham City Impostors med sig tillräckligt mycket eget till festen för att berättiga sin existens.

I spelet drabbar arméer av Batman-wannabes och Jokersympatisörer samman i blodiga eldstrider på Gotham Citys gator. Antingen drar du på dig en syslöjdsvärdig Batmankostym komplett med änterhake, hangglidermantel och hagelgevär eller så donar du clownsmink, dödliga skämtartiklar och något annat eldvapen.

Gotham City Impostors
Matcherna i Gotham City Impostors spelas 6 mot 6, vilket blir betydligt mer kaotiskt än vad det låter.

Matcherna som kommer i form av en rad olika spellägen är snabba och ösiga. Att kontrollera alla otaliga manövrar som står din karaktär till förfogande kan i början tyckas besvärligt men det ger sig allt eftersom. Även om det är lätt att låsa sig till de klassiska förstapersonskjutar-taktikerna så finns det alltid ett driv att försöka bemästra snygga batmanövrar eller diaboliska jokerhyss.

Detta är en annons:

Gotham City Impostors arbetar stilmässigt snyggt med sin dyra Batmanlicens ihop med stora portioner humor. Estetiken blandar delar av 60-talets Adam West-Batman med Team Fortress 2 och svart superhjältekomedier som Kick-Ass och Super. Brutalt våld med hederlig lyteskomik.

Gotham City Impostors
Du vet det där med att Batman inte dödar någon? Just det, de reglerna gäller inte riktigt här.

Skall vi se till de stora felen med Gotham City Impostors, så är det svårt att inte dra ögonen åt hur det är uppbyggt med sin pris och betalmodell. Själva spelet i sig är en dyr nedladdningsbar titel från början, men tanken är ändå att du sedan ska spendera ännnu mer pengar på Gotham City Impostors DLC som släppts redan på dag ett. En strategi från utvecklarna/utgivaran som är svår att betrakta som något annat än ganska gniden och ful. Kosmetisk DLC i form av alternativa dräkter och tillbehör har jag visserligen inget emot. Det välkomnar jag fullt ut. Däremot när du erbjuds betala för speltekniska fördelar som dubbla erfarenhetspoäng. Då känner jag för att köra ner Gotham City Impostors i matbredaren.

Allt som allt så tyckte jag ändå om Gotham City Impostors. Det är ett kompetent multiplayerspel som bjuder på skratt, fina matcher och en bra dos av campig Batman-atmosfär. Det är långt ifrån den främsta förstapersonsskjutaren på marknaden, men likväl en som fans av antingen den mörke riddaren eller brottets clownprins onekligen borde titta närmare på.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Skön humor, varierad action, bra licensanvändning
-
Betala för speltekniska fördelar, bråkig spelkontroll
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Gotham City ImpostorsScore

Gotham City Impostors

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Batman-universumet har fått sin eget flerspelarläge. Är Gotham City Impostors det knasiga spelet vi inte visste att vi ville ha?

Gotham City Impostors

Gotham City Impostors

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Viktor Eriksson

Vi har tagit en närmare titt på multiplayerdöden i Batmans hemstad. Kommer spelet leva upp till sitt legendariska varumärke eller blir det inget mer än just en bedragare?



Loading next content