Svenska
Gamereactor
recensioner
Wheelspin Frenzy

Wheelspin Frenzy

Efter att tumlat runt bland åkrar och berg så är Mattias redo att sätta betyg på en av Forzas mindre konkurrenter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ända sedan jag var liten har jag alltid älskat att spela med vänner. Helst ska det vara delad skärm och spel som får oss att vilja kväva varandra, älska varandra eller bryta vänskapen helt. Den sista är till det mesta Uno som man spelar med kort. Men utöver det är det Mario Kart, NHL 18 eller Super Smash som regerar när det är dags för att spela på en skärm. Problemet är att Nintendo är regerande kungar när det gäller partyspel och tittar jag på Xbox One eller Playstation 4 så blir det som att välja filmer på Netflix. Och som tur var fick jag chansen att spela Wheelspin Frenzy med tre vänner och det började bra.

HQ

Vi började med att välja våra bilar, varav det är två till en början tills du låser upp mer. Färgerna vi får tilldelade är blå, grön, beige och lila. Jag väljer en bil som liknar Citroën 2CV, det ska ju vara stil man krossar sina vänner. Mina två bröder väljer en bil som liknar Mazda RX3. Det verkar som de valde det rätta. Efter att vi valt första banan, som för övrigt är det enda du kan välja där med, så är det dags. Jag vinner början, tar broder liten höger och fullkomligt krossar mitt motstånd de första 40 metrarna. En kurva, jag väljer att ignorera bromsen och börjar svänga. Hjulen är gjorda av smör och helt plötsligt sitter jag mellan två träd och mina bröder gör mig sällskap.

Wheelspin Frenzy
Andra gången gick det bättre.

Det här är genast ett av de första problemen. Bilarna är inte alls välbalanserade, till och med senare så kommer du inse att en formel 1 bil kanske är snabbast i raksträckorna, men sedan är du ute och bland fälten och letar efter den där räven som åt upp dina hönor. Framförallt om du vill utmana dig själv och väljer slumpvis bil och du får en traktor. Visst den tar svängar och kurvor som ingenting, men du kommer hamna sist hur du än gör.

Men så finns det en sak som kan rädda dig, det Fast and Furious filmerna älskar. Nitro. Nitro är spelets balanserings verktyg. Det är din Excalibur. Tills du använder den. Japp det fanns en nackdel med den med. Det är nämligen så att du måste krocka eller köra sönder saker för att din nitro ska byggas upp. Detta gör att om du vill komma ikapp så måste du tvunget köra sönder staket eller välta däckhinder. Vilket i majoriteten av gångerna förstör mer för dig. Till exempel så kan du få ett däck som hamnar under din bil, eller att du välter och sedan så finns favoriten och det är att Wheelspin Frenzy straffar dig med att du fastnar. Detta ger dina motståndare ytterligare tre sekunder att köra vidare medans du får vänta på att hamna på banan igen.

Detta är en annons:
Wheelspin Frenzy
Förstörelsen är faktiskt riktigt trevlig. Men farlig för din placering.

Allt är inte negativt, utan spelet är faktiskt genuint kul. Att spela igenom det med mina två bröder och min vän så var det så slumpmässigt och tokigt att vi skrattade för det mesta. Att kunna komma först under racet och sedan vända sin buss och krossa den motståndare du inte vill ska ha poäng för att slå dig är fruktansvärt kul. Ännu roligare är det om man misslyckas totalt och han bara kör förbi dig och du krockar ut din vän så att han hamnar sist. Wheelspin Frenzy är även lättillgängligt för alla att spela. Det är totalt tre knappar man ska ha kontroll på så som gas, broms och nitro. Sedan är det bara att köra.

Wheelspin Frenzy
Det kan snabbt bli ojämnt beroende på vad man har valt för fordon. Här är det till exempel fel på placeringen då bussen är sist.

Vill du ha kul för en stund, eller bara för femton minuter med några vänner så är Wheelspin Frenzy underhållande. Med en helmysig retromusik som dånar och bilar som pruttar runt är verkligen mysigt. Spelet ser riktigt mysigt ut när du spelar själv men med fullspäckat gäng så är det inte grafiken man är ute efter, utan man vill bara ha kaos och kul. Det levererar Wheelspin Frenzy. Sedan finns det ett positivt straff i Wheelspin Frenzy som även ger en liten negativ twist. Genar du genom ett gräsfält för slippa att ta en kurva så blir du bestraffad med ett straffvarv. Det här kan vara mycket negativt då du inte vet om ifall du har fuskat för att du ville slicka gräsplätten och råkade köra utanför.

Detta är en annons:
Wheelspin Frenzy
Om du åker för långt utanför som fem meter utanför gräset, då flyger du tillbaka till asfalten.

Wheelspin Frenzy är ett underhållande spel men med mycket som inte gör det glasklart. Det är lite som spårvagnarna i Göteborg, ifall du väljer fel vagn så kan du hamna vid Saltholmen. Men tar du rätt spårvagn så kan du hamna på Liseberg och ha kul i några timmar. Det är Wheelspin Frenzy. Det finns höga kostnader för att spela spelet som att det kommer straffa dig, men det är också kul att ge sig in i leken med ett par vänner. Synd är det att Wheelspin Frenzy inte var lite bättre för det kunde ha varit ett riktigt härligt spel för Micro Machines-suktande Xbox One-användare.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Härlig grafik, pumpig musik, roligt på delad skärm
-
Inget onlinestöd, kass balansering, dålig variation
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Wheelspin FrenzyScore

Wheelspin Frenzy

RECENSION. Skrivet av Mattias Frantzen

Efter att tumlat runt bland åkrar och berg så är Mattias redo att sätta betyg på en av Forzas mindre konkurrenter...



Loading next content