Svenska
Gamereactor
recensioner
Banana Kong Blast

Banana Kong Blast

FDG Entertainment har stulit delar ur Donkey Kong: Country (igen) och Hegevall har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Föregångaren, Banana Kong, var en skamlös men halvskoj Donkey Kong: Country-kopia. Eller ja, en nedbantad, kraftigt förenklad DK-kopia, rättare sagt. Uppföljaren, Banana Kong Blast, är även det ett skamlöst Rareware-plagiat då utvecklarna FDG Entertainment den här gången norpat ett annat specifikt spelmoment från Super Nintendo-klassikerna och stretchat ut det till ett komplett äventyr. I Banana Kong Blast går allt ut på att slunga ned en skrikande gorilla i en trätunna för att sedan skjuta apan mellan olika tunnor genom samtliga banor. Precis som i Donkey Kong: Country. Det finns ett par banor instoppade i mitten av äventyret där man får chans att åka lite gruvvagn (också precis som i Donkey Kong: Country) men för det mesta är det tunnor det handlar om. Tunnor och bananer. För bananerna, som ligger och snurrar i luften mellan tunnorna, är spelets valuta. Om du vill köpa en fin hatt till din vrålande gorilla, är det bananer du måste hosta upp - så till vida du inte känner för att strö in riktig sluring i spelet. Free-to-play-style.

HQ
Banana Kong Blast
Panga apa i tunnor - Yes!

Banana Kong Blast är charmigt, färgstarkt, grafiken är ren och snygg. Det ser med andra ord väldigt mycket ut som de ursnygga Wii U-titlarna Donkey Kong Country: Returns samt Donkey Kong Country: Tropical Freeze både gällande den grundläggande estetiken samt den tekniska biten. Musiken påminner väldigt mycket om framförallt Donkey Kong Country: Tropical Freeze, också. Och till skillnad från många, många, många andra spel baserade på denna oftast riktigt vidriga affärsmodell så är Blast inte alls lika äckligt sett till spelavbrott och väntetider för att på så sätt tvinga spelaren att betala riktiga pengar för att slippa skiten. I FDG Entertainments titel går det utmärkt att spela i över en timme, gratis, innan det dyker upp en liten reklamfilm och det existerar inga egentliga väntetider för att kunna hoppa till nästa bana - utan att betala. Vill man klä apan i en slips, däremot, krävs det att man antingen samlar en helsikes massa bananer eller öppnar plånkan, för dessa värdelösa objekt är dyra - vilket känns så bisarrt. Så oerhört bisarrt.

Banana Kong BlastBanana Kong Blast
Smakar det så kostar det.

Bortser vi från det faktum att detta är ett plagiat och ett ganska skamlöst sådant, också - är Banana Kong Blast både välgjort, charmigt och lagom utmanande.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Charmig atmosfär, snygg grafik, härlig musik, lagom svårighetsgrad
-
Ett skamlöst Donkey Kong: Country-plagiat, blir en smula enformigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Banana Kong BlastScore

Banana Kong Blast

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

FDG Entertainment har stulit delar ur Donkey Kong: Country (igen) och Hegevall har delat ut betyg...



Loading next content