Svenska
Gamereactor
recensioner
Battle Prime

Battle Prime

Ryska Blitz Team utmanar Call of Duty: Mobile med sitt senaste actionspel och Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad får man om man gör sitt yttersta för att mixa själva essensen av Counter-Strike med Ghost Recon samt Call of Duty, kryddar med lite ryska speakers, ett tjog med mikrotransaktioner samt stillastående spelbarhet som fungerar ganska precis exakt tvärtom mot hur den beskrivs av utvecklarna? Jo, du får nysläppta Call of Duty: Mobile-utmanaren Battle Prime.

Battle Prime
Grafiken är ursnygg och spelet flyter superfint.

Appstore och motsvarigheten till Android svämmar såklart över idag av actionspel med multiplayerfokus där det mesta bottnar i att diverse mer eller mindre ambitiösa utvecklare sneglat både en och 122 000 gånger på Call of Duty och så även här, som sagt. Vitryssarna borta på Blitz Team har sytt ihop ett spel där det enligt presentationen är superviktigt vilken "Primer" man väljer. Tung och stark (men seg), rapp och giftig, smart och taktisk eller en rackare som kan läka sina lagkamrater, kanske? Vi har sett allt förut. Och även om det såklart inte behöver vara något negativt (inte alls) känns Battle Prime som ett tröttsamt hopkok av gamla ingredienser.

Battle Prime
Banorna är ordentligt inspirerade av CS samt COD. Som du ser.
Detta är en annons:

Rent spelmekaniks fungerar detta ganska precis exakt som det genomgående suveräna Call of Duty: Mobile. När spelet startar får du välja mellan att panga för egen maskin eller om din valda gubbe ska avfyra sin knallpåk per automatik så fort du flyttar siktet över en fiendekropp. Jag har testat båda och även om det fungerar dugligt går mekaniken inte riktigt att jämföra med Call of Duty: Mobile som känns snabbare, rappare, tightare och mer dynamiskt.

Battle Prime
Striderna blir väldigt stillastående, tyvärr.

Banorna är förhållandevis små, alla äger rum i städer (helst pittoreska sådana med tjusiga små stenhus) och det handlar för det mesta om att rusa mot banans mitt och ställa sig bakom ett hörn för att där pricka av motståndarna som utgör fiendelaget. Lagen huserar sex spelare och det är oftast det laget som når 100 poäng (vad det nu innebär) som vinner. Naturligtvis finns det olika spellägen som varianter på Capture the flag och Domination och naturligtvis kryllar det av vapen som alla går att uppgradera. Detta kostar sluring, dock. Och om du inte vill traggla på i Battle Prime för resten av året handlar det om att du måste kruxa upp storpluskan och köpa dig en värre arsenal. Spelarna, online, som gjort detta är såklart fullständigt okrossbara med sin värsting-armor och sina osannolikt kraftfulla gevär, något som gör de flesta av matcherna rätt pajiga, ärligt talat.

Battle Prime
Jämfört med Call of Duty: Mobile är detta hajmat redan från ruta ett.
Detta är en annons:

Den bästa delen med det här spelet är utan tvekan grafiken som är genomgående fenomenal. Det pratades på förhand om "console graphics" och det är verkligen ingen överdrift. Jag har recenserat Battle Prime på en Iphone 11 Pro Max och förutom att det flutit supersmidigt utan bekymmer, laddat snabbt och aldrig krånglat, har det sett helt otroligt snyggt ut under varenda lirad sekund. Ljudet däremot är inget vidare, vare sig det handlar om ljudeffekterna eller den vitryska speakern vars engelska till och med är sämre än Jonas Mäkis.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Ursnygg grafik, läckra menyer, habil spelmekanik
-
Enformig spelbarhet, platta banor, tonvis med mikrotransaktioner
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Battle PrimeScore

Battle Prime

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Ryska Blitz Team utmanar Call of Duty: Mobile med sitt senaste actionspel och Petter har delat ut betyg...



Loading next content